Az MTK faképnél hagyta a mezőnyt

2013. május. 13., 08:32   |    

Az MTK faképnél hagyta a mezőnyt

Szombaton úgy látogatott a tabella második helyén álló Astra-Bíró-Kert FC a listavezető MTK Hungáriához a Hidegkuti Stadionba, hogy „most, vagy soha”. Hat pont volt a különbség a mérkőzés előtt a különbség a két csapat között, azaz, ha a vendégek nyernek, szinte el is érik az előttük menetelő hátát, ha viszont az MTK győz, a nyomát is alig látják már a vetélytársak.

A tét főként az Astrán látszott – de egyáltalán nem negatív értelemben. A csepeliek szervezett védekezésből igyekeztek kontrázni, míg az MTK – nem túl nagy elánnal – az esetek többségében beváló, „úgyis rúgunk majd gólt” játékát játszotta. Igen ám, de a 11. percben Godvár Katalin szabadrúgásából az Astra előnybe került és ezt az MTK egészen az első óra végéig nem tudta kiegyenlíteni. Akkor viszont négy perc alatt három gólt szerzett a címvédő, előbb Demeter Réka fejelt egy bal oldali beadást Kovács Klaudia hálójába, majd kétszer Pádár Anita volt eredményes. A hajrában – hogy ebben se maradjon alul az MTK – Pinczi Anita is a kapuba bombázott egy szabadrúgást, ezzel 4-1-re nyert, és alighanem megrendelheti már az aranybankett menüjét.

A bajnoki cím talán eldőlt, arról azonban szó sincs, hogy nem maradt izgalom a rájátszás második felére. A Viktória Trend Optika FC a Femina vendégeként aratott nagyon sima, 8-1-es győzelmével egy pontra megközelítette az Astrát, és a bajnokság hajrájában a hétvégén a futsal-bajnoki aranyérmet is begyűjtő csepeliek utaznak még Szombathelyre. Rákospalotán Horváth Lilla góljával már az 5. percben vezetést szerzett a Viktória és a két kulcsjátékosát, Hegyit és Gleichet nélkülöző Femina nem is tudta feltartóztatni a Markó Edina által dirigált csapat rohamát. A mérkőzés legeredményesebb játékosának Sipos Lilla bizonyult, aki négy gólt szerzett, de Horváth Lilla is háromig jutott.

A Szegedi AK az újonc Hegyvidéket fogadva próbált meg „előzni”. A Boszorkányoknak erre volt is esélye, mert Szil Tünde 11-esből lőtt gólja után még emberelőnybe is kerültek – a vendégcsapat azonban lelkesebben, sőt jobban is futballozott és emberhátrányban is fordítani tudott. A tabella negyedik helyére pályázó fővárosiak a 90. percben szerezték a győztes gólt, Staar Gabriella révén.

Női NB I, rájátszás
Felsőház, 5. forduló
MTK Hungária – Astra-Bíró-Kert FC 4-1 (0-1)
1. FC Femina – Viktória-Trend Optika FC 1-8 (0-5)
Szegedi AK Boszorkányok – Hegyvidék SE 1-2 (1-0)

Alsóház, 5. forduló
Páter Fit-Well Nagypáli – Újpesti TE 1-3 (1-2)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS