Diósgyőrben a Paks, a Puskás Akadémiát fogadja az éllovas

2024. március. 15., 17:07   |    

Diósgyőrben a Paks, a Puskás Akadémiát fogadja az éllovas

A nemzeti ünnep miatt ezúttal csak két játéknapon rendezik az OTP Bank Liga mérkőzéseit. A 25. fordulóban szombaton és vasárnap is három-három meccset játszanak.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 13.00)

Az Újpest sokat javított a pozícióján azzal, hogy a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett. A Kisvárdával szemben tíz, a Mezőkövesddel szemben 11 pont az előnye. Ezen a fordulón kívül még nyolc van hátra, de nehéz elképzelni, hogy egy mostani újpesti siker esetén e két csapat között változzon a sorrend. Ugyanakkor a Mezőkövesd a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén, Debrecenben, bravúros győzelmet aratott.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Szombat, DVTK Stadion, 15.30)

A Diósgyőr az edzőváltás óta még veretlen, a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött. A ZTE ellen megnyert MOL Magyar Kupa-mérkőzést is beleszámítva ugyanúgy igaz: a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert, egy pedig döntetlenre végződött. A Paks a legutóbbi fordulóban csak döntetlent játszott, érdekes módon az idegenbeli mérlege jobban a legutóbbi hetekben, mint a hazai. Vendégként mind a négy eddigi idei tétmérkőzését sikerrel vívta meg.

KECSKEMÉTI TE–FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Széktói Stadion, 17.45)

Két hely és hat pont, ennyi a KTE hátránya a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradó Fehérvárral szemben. A lila-fehérek a Széktói Stadionban 2024-ben eddig minden bajnoki találkozójukat megnyerték, három mérkőzésen kilenc pontot szereztek. A Fehérvár idegenben – az elmúlt egy hónapban – Diósgyőrben és Újpesten is vereséget szenvedett.

DEBRECENI VSC–ZTE FC
(Vasárnap, Nagyerdei Stadion, 12.30)

Viszonylag sok hely választja el a két csapatot (a DVSC a hatodik, a ZTE a tizedik), ugyanakkor a kék-fehérek hátránya csupán négy pont a Lokival szemben. Másképpen: több mint kétszer akkora az előnyük a már kieső helyen álló Kisvárdával szemben, mint amennyi a hátrányuk a már a tabella első felében álló DVSC-vel szemben. A debreceniek az eddigi négy 2024-es hazai bajnoki mérkőzésükön csak négy pontot gyűjtöttek. A ZTE jó tavaszi rajtot vett, de az ország keleti részében gyengélkedik, kikapott Diósgyőrben és Kisvárdán is.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 14.45)

A Ferencváros visszavette a vezetést a Pakstól már a szerzett pontokat tekintve is, immár bajnoki mérkőzés óta százszázalékos. A Groupama Arénában kétszer játszott eddig idén az OTP Bank Ligában, az MTK-t és a Kecskemétet is megverte. A Puskás Akadémia nem szerepel jól az elmúlt hetekben, egy pontot szerzett a legutóbbi három fordulóban, de csak négypontnyira van a harmadik helytől. Idegenben november 11. óta csak Kisvárdán tudott nyerni.

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.30)

A pesszimista számítások szerint még az MTK sincsen teljes biztonságban, csak négy pontot gyűjtött a legutóbbi öt fordulóban. Ám tizenkét pont az előnye a Kisvárdával szemben, egy hazai győzelemmel jó nagy lélegzethez jutna. A Kisvárda augusztus 11-én 0-0-ra végzett a Hungária körúton, azóta mindössze egyszer játszott döntetlent az OTP Bank Ligában. A legutóbbi négy meccséből kettőt megnyert, kettőt elveszített.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS