Dobogósok találkoznak Kisvárdán, nagy a tét a Vasas-Újpesten

2023. február. 10., 13:35   |    

Dobogósok találkoznak Kisvárdán, nagy a tét a Vasas-Újpesten

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 19. fordulóját. A listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Kisvárdához utazik, a második helyezett KTE a Bp. Honvédot fogadja.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Péntek, Mezőköveswd, 20.00)
A forduló nyitó mérkőzésének pályaválasztója az eddigi három idei tétmérkőzésén még nem kapott gólt, két győzelem mellett Zalaegerszegen döntetlent játszott. Otthon a legutóbbi öt bajnokiján tizenhárom pontot szerzett. A MOL Fehérvár azonos pontszámmal áll a borsodi csapattal, az eddigi két tavaszi bajnokiján összesen egy pontot szerzett. Az idegenbeli mérlege az OTP Bank Liga 2022–2023-as idényében 1 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség.

KECSKEMÉTI TE–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Kecskemét, 14.30)
A KTE hazai pályán győzött, idegenben döntetlent játszott eddig 2023-ban. A Széktói Stadionban még nem szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában. A Honvéd a Szusza Ferenc Stadionban és kupamérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban kikapott vendégként, otthon a Kisvárda ellen döntetlent játszott. Vendégként szeptember 4. óta Zalaegerszegen győzött, de további négy mérkőzésen kikapott.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Kisvárda, 17.00)
A szabolcsi csapat a harmadik helyen áll a tabellán, noha a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt. Pályaválasztóként augusztus 28. óta csak egyszer nyert, a legutóbbi két hazai bajnokiján öt gólt kapott. A listavezető Ferencváros a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját megnyerte, ezekből kettőt már 2023-ban. 2020 februárja óta nem kapott gólt Kisvárdán az OTP Bank Ligában.

DEBRECENI VASUTAS SC–PAKSI FC
(Szombat, Debrecen, 19.30)
A jó formában lévő DVSC hazai győzelemmel kezdte az idényt a ZTE ellen, majd idegenben döntetlent játszott a Fehérvárral, illetve hosszabbításban győzött az NB II-es Győri ETO otthonában a MOL Magyar Kupában. A Paks már négy tétmérkőzésen van túl 2023-ban, a bajnokságban még nem nyert, a kupasorozatban ellenben továbbjutott, a Monor vendégeként. Idegenben szeptember 30. óta nem győzött az OTP Bank Ligában.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Felcsút, 15.00)
A Puskás Akadémia a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, pályaválasztóként október 15. óta csupán egy bajnoki győzelme van. Igaz, a MOL Magyar Kupában csütörtökön otthon jutott tovább, tizenegyespárbajban, az Újpest ellen. A ZTE Békéscsabán játszott hét közben MOL Magyar Kupa-mérkőzést, továbbjutott a lila-fehérek ellen. A bajnokságban, három mérkőzés után, még nyeretlen 2023-ban.

VASAS FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Illovszky Rudolf Stadion, 17.30)
A 12. helyezett fogadja a tizediket, kétpontos hátránnyal. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nyer a Vasas, megelőzi riválisát a tabellán. A piros-kékek a hét közepén MOL Magyar Kupa-mérkőzésen megverték a Honvédot. A bajnokságban először játszik majd Angyalföldön 2023-ban, a legutóbbi két bajnokiján, idegenben, előbb a Ferencváros, majd a Puskás Akadémia otthonában ért el döntetlent. Az Újpest az elmúlt egy hétben kikapott a Ferencváros elleni derbin, majd szétlövésben búcsúzott a Pancho Arénában a Puskás Akadémia ellen. A legutóbbi öt idegenbeli bajnoki mérkőzésén pont nélkül maradt.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS