DVTK-siker Mezőkövesden, Horváth vezérletével nyert a KTE

2024. március. 09., 18:07   |    

DVTK-siker Mezőkövesden, Horváth vezérletével nyert a KTE

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján négy kelet-magyarországi csapat lépett pályára, végül a DVTK és a Kecskemét örülhetett három pontnak, a kiesőzóna két együttese, a Mezőkövesd és a Kisvárda pedig igen nehéz helyzetben várja a bajnokság hajráját.

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 3-1 (2-1)

A kezdés előtt a héten elhunyt Nagy Zsoltra, a Kecskemét 2008-as másodosztályú bajnokcsapatának kapusára emlékeztek a jelenlévők.
Hamar vezetést szereztek a hazaiak, miután egy szöglet után, a kapu előterében Ötvös kezére pattant a labda. A megítélt büntetőt Horváth Krisztofer értékesítette magabiztosan. Jól reagált a gólra a Kisvárda, támadásba lendült, néhány percre beszorította riválisát és ennek meg is lett az eredménye, a szerb Milos Spasic ugyanis egy kipattanóból egyenlített. A folytatásban leginkább a mezőnyben folyt a játék, majd a vendégvédelem megingását Horváth használta ki parádésan: jobbról, éles szögből lőtt gyönyörű gólt a jobb felső sarokba. Néhány perc múlva aztán ismét egyenlíthetett volna a Kisvárda, Káprály Mihály játékvezető ugyanis 11-est ítélt a vendégek javára, VAR-vizsgálat után azonban - jogosan - visszavonta azt. Az első félidő lefújása után kisebb dulakodás alakult ki a játékoskijárónál, de hamar megnyugodtak a kedélyek.
A szünetet követően is maradt a jó iram, de helyzetek sokáig nem alakultak ki, sok volt a játékmegszakítás. A félidő derekán aztán egy labdaszerzés után gyors és pontos támadást vezetett a Kecskemét és Horváth passzából Banó-Szabó Bence kiszorított helyzetből, balról remek gólt lőtt. Az újabb találat után cserékkel frissítettek a vendégek, de a támadójátékuk nem vált eredményesebbé, a kecskeméti védelem könnyedén hatástalanította a próbálkozásaikat. A hajrában magabiztosan őrizték előnyüket a hazaiak, sőt, ők álltak közelebb az újabb gólhoz, s megérdemelten tartották otthon a három pontot. A hazai csapat egymás után elszenvedett két vereség után tudott ismét győzni.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS