Élesedik az alsóházi harc, fontos mérkőzés Fehérváron

2023. március. 17., 10:17   |    

Élesedik az alsóházi harc, fontos mérkőzés Fehérváron

Már csak tíz forduló van hátra az OTP Bank Liga 2022–2023-as idényéből, egyre jobban élesedik a harc a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért és a kiesés elkerüléséért. Utóbbi szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszik szombaton a MOL Fehérvár és a Bp. Honvéd. Az élmezőny tagjai közül a harmadik helyezett DVSC a második KTE-t fogadja.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Mezőkövesd, Városi Stadion, 14.05)
A forduló előtt a Mezőkövesd a hetedik, a Kisvárda a hatodik helyen áll, de négy pont a különbség a kettő között. Talán az is a tétje ennek a mérkőzésnek, hogy kettészakad-e a hajrára az alsó és a felsőház. Egyik csapat sincsen nagy formában, a Mezőkövesd, noha egészen a legutóbbi fordulóig veretlen volt a bajnoki és a kupamérkőzésein 2023-ban, kikapott a Megyeri úton, s immár három forduló óta nyeretlen. A Kisvárdától négy pont választja el, de ha visszafelé néz, ugyancsak négy pont a különbség közte és a tizenegyedik helyen álló MOL Fehérvár mögött. A szabolcsiak az elmúlt hetekben visszaestek, a legutóbbi két fordulóban nem szereztek pontot, de még így is csupán három ponttal állnak a harmadik DVSC mögött.

DEBRECENI VASUTAS SC–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 15.45)
Ez a két csapat ellenben jó passzban van. Sőt: a második helyezett a harmadikhoz látogat. A pontkülönbség viszonylag nagy közöttük, de ha a Loki nyerni tudna, akár még a második helyről is reálisan álmodozhatna. A Ferencváros elleni vereségtől eltekintve a DVSC a legutóbbi hét hazai bajnokijából hatot megnyert, ellenben augusztusban a KTE-vel nem bírt a Nagyerdei Arénában. Az újonc kecskemétiek csodája tovább tart, minden csapatnál kevesebbszer, csupán kétszer kaptak ki az első 23 fordulóban.

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 19.45)
A MOL Fehérvár az előző forduló óta edzőt váltott, a lengyel származású, négyéves kora óta Svédországban élő Bartosz Grzelak került a vezetőedzői posztra, aki egyébként legutóbb az AIK-nál dolgozott. A Vidi kicsit hasonló helyzetben van, mint a legutóbbi hazai mérkőzés előtt, akkor is egy közvetlen riválissal játszott, mégpedig a Vasassal, s akkor győzni tudott 2-1-re. Az az eddigi egyetlen győzelme a bajnokság 2023-as mérkőzésein. A Honvéd a legutóbbi fordulókban magára talált, márciusban eddig mindkét mérkőzését megnyerte, igaz, pályaválasztóként, a Bozsik Arénában. Vendégként október 22. óta nyeretlen az OTP Bank Ligában.

VASAS FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 13.30)
A piros-kékek november 13. óta nyeretlenek a bajnokságban, immár viszonylag tekintélyes a hátrányuk a már bennmaradó helyen álló Honvéddal szemben – hat pont. Más kérdés, hogy még harminc szerezhető, semmi sem dőlt el. Mindazonáltal vitathatatlanul nagyon fontos a Paks elleni mérkőzés (is). A Vasas idén eddig két bajnokit játszott a Fáy utcában, az Újpesttől kikapott, a Kisvárda ellen egy pontot otthon tartott. A Paks nagyon belelendült az elmúlt hetekben, a legutóbbi három fordulóban, a mezőnyből egyedüliként, kilenc pontot gyűjtött.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 15.30)
A Puskás Akadémia bravúros idegenbeli győzelmet aratott a legutóbbi fordulóban a címvédő és listavezető Ferencváros ellen. Mindössze egy ponttal áll a harmadik helyezett Debrecen mögött. Ugyanakkor a hazai mérlege elmarad a remélttől, a legutóbbi hat pályaválasztóként játszott bajnokiból hármat elveszített. Az Újpest a Mezőkövesd legyőzésével javított pozícióján az előző fordulóban. Idegenbeli mérlege azonban gyenge, még ha a legutóbbi, kecskeméti 2-2 javított a mérlegen: október 10. óta vendégként nyolc bajnoki mérkőzésből hatot elveszített.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 20.15)
A legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradó ZTE csupán három ponttal előzi meg a kieső helyen álló MOL Fehérvárt. Pályaválasztóként ugyanakkor október 22. óta kizárólag a Ferencváros elleni elhalasztott mérkőzést veszítette el. A február végi, a MOL Fehérvár elleni 2-1 javított a döntetlenek miatti felemás mérlegen. Az FTC csütörtökön a Bayer Leverkusen ellen búcsúzott az Európa-ligától, immár kizárólag a bajnokságra koncentrál, ahol nagyon magabiztos előnnyel vezet. Idén négy bajnokit játszott eddig idegenben, a mérleg három győzelem és egy döntetlen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS