Elnökválasztás előtt áll az UEFA

2016. szeptember. 13., 14:54   |    

Elnökválasztás előtt áll az UEFA

Az UEFA rendkívüli, athéni kongresszusán választják meg a tagországok küldöttei az UEFA új elnökét szeptember 14-én.

Az Európai Labdarúgó-szövetség elnöki posztjára a szlovén szövetséget vezető Aleksandar Ceferin, valamint a holland elnök, a korábban a FIFA-elnöki tisztségért is harcba szálló Michael van Praag pályázik. A spanyol Ángel María Villar, a szervezet jelenlegi első alelnöke szintén pályázott, de szeptember 6-án bejelentette, hogy visszalép a választástól.

A jelöltek még augusztusban, egy Budapesten rendezett szakmai konferencián írásos és szóbeli prezentációval mutatták be elképzeléseiket a résztvevő labdarúgó-szövetségek vezetői számára, akik között a megszokott visegrádi országok (Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) mellett Ausztria, Liechtenstein és – első alkalommal – Svájc tisztségviselői is jelen voltak az MLSZ meghívására.



Csányi Sándor, aki az UEFA végrehajtó bizottságának is tagja, a találkozót követően az mlsz.hu-nak elmondta: a résztvevők kellően megismerhették mindhárom jelölt programját, majd maguk döntöttek arról, hogy kit támogatnak.

A magyar, akárcsak a francia és a német szövetség – korábbi bejelentése alapján – a szlovén jelöltet támogatja.

Elnökválasztásra azért van szükség, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága decemberben Michel Platini alelnököt, az UEFA első számú vezetőjét eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

Az új elnök a korábban erre az időszakra megválasztott Platini visszahívása miatt rövidebb ideig, 2019 márciusáig tölti majd be hivatali tisztségét.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS