Európa-liga: A legjobb nyolc közé jutásért játszik Leverkusenben a Ferencváros

2023. március. 08., 23:22   |    

Európa-liga: A legjobb nyolc közé jutásért játszik Leverkusenben a Ferencváros

A Bayer Leverkusen-Ferencváros mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetőedzője szerint a Bayer Leverkusen esélyesebb a Ferencvárosnál, ugyanakkor az orosz szakember szerint ez semmit sem jelent a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntője előtt.

– Megnéztem mindkét 2021-es mérkőzést, mert mindenből lehet tanulni, sok változás volt azóta mindkét csapatnál. A Leverkusen nagyon jó, fiatal csapat, remélem, hasonlóan izgalmas meccseket játszunk, mint másfél éve. Más típusú párharcra számítok, mint amilyen a nyílt sisakos Leverkusen-Monaco volt. E tekintetben nincs jelentősége, hogy mi mit játszottunk a Monacóval, mert az már a múlt. Mi célfutballt akarunk játszani – mondta a Ferencváros szakvezetője. 

Az együttesét sújtó sérülések kapcsán hangsúlyozta, hogy a szezon mostani szakaszában már minden klubnak vannak sérültjei és eltiltottjai, így nem szokatlan a probléma. Kifejezetten a védekező középpályás posztot említve - ahonnan Aissa Laidouni távozott, Muhamed Besic pedig kidőlt - arról beszélt, hogy megvannak a megfelelő játékosai Vécsei Bálint, Amer Gojak, Anderson Esiti és Kristoffer Zachariassen személyében.

A Ferencváros védője, Botka Endre hozzátette: előnyt jelent, hogy 2021 őszén már szerepelt Leverkusenben a csapat, mert jó kiindulási alapot nyújt, de azóta erősebb lett a Fradi. 

A visszavágót jövő héten csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS