Európa-liga: nehéz feladat előtt a Ferencváros

2023. március. 16., 13:00   |    

Európa-liga: nehéz feladat előtt a Ferencváros

A Puskás Arénában fogadja az FTC a Bayer Leverkusent ma este az Európa-liga nyolcaddöntő visszavágóján. A múlt heti, első találkozón a magyar bajnok nem tudta értékesíteni a helyzeteit, így 2-0-s vereséget szenvedett.

Telt ház előtt lépnek pályára ma este a zöld-fehérek: a Puskás Arénában több mint 60 000 szurkoló buzdíthatja a Fradit. A támogatásra szükség is lesz, hiszen a leverkuseni találkozó alapján nehéz dolga lesz a Ferencvárosnak.

A magyar bajnok a hétvégén 2-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában a Puskás Akadémiától, de tegnap már a mérkőzés helyszínén készült az együttes, és a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Dibusz Dénes elmondta, már túlléptek a hétvégi vereségen, és legfőbb céljuk, hogy kiharcolják a továbbjutást:

„Sose jó vereséggel készülni egy fontos mérkőzésre, de lezártuk a Puskás Akadémia elleni összecsapást. Tiszta lappal nyitottuk a hetet, olyan elánnal és elszántsággal, hogy csak egy cél lebeg a szemünk előtt, ez pedig az, hogy csütörtök este nyerjünk és kivívjuk a továbbjutást. Úgy gondolom, hogy minden olyan játékosnak, aki pályára lépett itt, a Puskás Arénában, csak előnyt jelenthet az a hangulat, ami itt szokott lenni.”

A Ferencváros vezetőedzője, Stanyiszlav Csercseszov elmondta, már az első mérkőzésen is sikerült a tervezett taktikát végrehajtani, de a gólok nem jöttek, ezen mindenképpen javítani kell:

„A csütörtöki visszavágón 0-2-ről indulunk. A múlt heti meccsen, a végeredményt leszámítva, amit szerettünk volna megvalósítani a pályán, az többnyire jól sikerült. Ugyanakkor tudjuk, mire képes az ellenfél, mi pedig nem lőttünk gólokat a helyzeteinkből. Tudjuk, hogy min kell változtatni és azzal a kerettel kell megvalósítani a terveinket, amivel rendelkezünk.”

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

UEFA Európa-liga, nyolcaddöntő, második mérkőzés

Ferencvárosi TC-Bayer Leverkusen

Március 16., csütörtök, 21:00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS