Férfi futsal NB I – Visszavette elsőségét a Haladás

2024. március. 13., 17:19   |    

Férfi futsal NB I – Visszavette elsőségét a Haladás
Fotó: fotó: haladasvse.hu

Ismét a címvédő Haladás került a tabella élére a férfi futsal NB I-ben, miután hazai pályán 7-2-re legyőzte a rájátszásban eddig nyeretlen Veszprémet, a korábbi listavezető Kecskemét pedig gól nélküli döntetlent játszott a Nyíregyháza együttesével.

A három vereséggel Szombathelyre érkező veszprémiek helyzetét tovább nehezítette, hogy három kapusukra sem számíthattak, így a kapusedző Sárdi Máté került a kezdőcsapatba, ráadásul Fehér Zsolt vezetőedző sem tarthatott a csapattal betegség miatt, helyette Németh Gábor foglalt helyet a kispadon.

Ennek ellenére két veszprémi találattal kezdődött az összecsapás, a kezdeti sokkot követően viszont magára talált a címvédő, és a szünetig egyenlített, majd a fordulás után beszorította a vendégeket, és hét gólig meg sem állt. Ezzel a sikerrel pedig egy ponttal megelőzte a Kecskemétet, amely nem bírt hazai pályán a Nyíregyházával.

A Berettyóújfalu két gyors találattal fogadta a Debrecent, ám a 13. percre egyenlített a vendégcsapat és még a szünet előtt fordított, sőt háromgólos előnnyel vonult vissza az öltözőbe. Az MVFC óriási hajrába kezdett a fordulás után és a 39. percben egyenlített, majd az utolsó másodpercben Nagy Kevin találata döntötte el a mérkőzést, ezzel 6-5-re nyert Trencsényi János alakulata.

Az alsóházban Robert Nospak büntetője révén került előnybe a vendéglátó Pécs, egy perccel később azonban egyenlített az Újpest (1-1). A szünet után felpörögtek az események, mindkét oldalon esett egy-egy gól, majd fordítottak a vendégek, a hajrában pedig a lila-fehérek voltak a pontosabbak, és végül 5-4-re nyerték a találkozót.

Az Aramis pénteken egy öngóllal került hátrányba a Nyírbátor otthonában, amely a félidőre 4-2-re ellépett, a kétgólos különbséget pedig sikerült megőriznie a végső dudaszóig (6-4).

A forduló zárómérkőzésén az Maglód 4-3-as vereséget szenvedett hazai pályán a Magyar Futsal Akadémiával szemben, ezzel már sorozatban a 11. vereségét könyvelhette el, míg az MFA egy helyet lépett előrébb a tabellán és az alsóház negyedik helyéről várja a folytatást.

Férfi Futsal NB I. Felső-ház 4. forduló

2024. 03. 07. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 03. 08. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 03. 08. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok

Férfi Futsal NB I. Alsó-ház 4. forduló

Sorsolás
2024. 03. 08. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 03. 08. 20:00
Lauber Dezső Sportcsarnok
2024. 03. 11. 20:00
Monor Városi Sportcsarnok

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS