Hat pontra nőtt a DVSC előnye

2014. március. 09., 20:42   |    

Hat pontra nőtt a DVSC előnye

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVSC-Teva otthon tartotta a három pontot a Haladás ellen, a Videoton FC pedig egy ponttal tért haza Paksról.

DVSC-Teva - Haladás 2-0 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Máté a 60., Bódi a 83. percben

A Haladás az első félidőben nem hagyott területet arra, hogy a debreceniek kibontakoztassák akcióikat, a házigazdák egy-egy távoli lövésen kívül nem jelentettek veszélyt a kapura. A fordulás után egyre nagyobb nyomás alá került a szombathelyi kapu, egymás után alakultak ki a debreceni helyzetek, és a 60. percben, egy szöglet után az öt és felesen pattogó labdát az őrző nélkül maradt Máté Péter lőtte a hálóba (1-0). A Haladásnak kockáztatnia kellett, de igazi lehetőségeket nem tudott kialakítani, míg a debreceniek egy szerencsés góllal bebiztosították sikerüket: a 83. percben Bódi Ádám jobb oldali beadása kissé mélyre sikerült, Rózsa Dániel pedig saját kapujába ütötte a nagy ívben érkező labdát (2-0). A DVSC-Teva megérdemelt győzelmet aratott, a Haladás erejéből ezúttal nem futotta értékelhető támadójátékra.

MVM Paks - Videoton FC 2-2 (1-1)
Vezette:
Fábián Mihály
Gólszerző: Heffler a 35., Caneira (öngól) a 49., ill. Haraszti a 22., Nikolics a 78. percben

Jól kezdett a Videoton FC, és a 22. percben megszerezte a vezetést is, igaz, ehhez egy kapushiba is kellett, Haraszti Zsolt távoli szabadrúgása után talált utat a labda a hálóba (0-1). A 35. percben egyenlített a Paks, Heffler Tibor szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba (1-1). A 49. percben már a paksiak szereztek vezetést, egy bal oldali beadást követően Marco Caneira a saját kapujába fejelt, öngól (2-1). A 78. percben eredményre vezettek a fehérvári támadások, Nikolics Nemanja kapott labdát az öt és felesnél, majd egy csel után a kapuba lőtt (2-2). A hajrában a paksiak előtt adódtak nagy helyzetek, de ezek kimaradtak, a Videoton FC sorozatban ötödik bajnokiján maradt győzelem nélkül, hátránya ezzel hat pontra nőtt az éllovas DVSC-Teva mögött.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS