Megnyerte a siófoki tornát a magyar válogatott

2014. augusztus. 10., 20:08   |    

Megnyerte a siófoki tornát a magyar válogatott

Az Euro Beach Soccer League selejtező siófoki állomásának utolsó játéknapján a magyar és a cseh válogatott találkozóján két hibátlan, és a jövő heti B-csoportos döntőbe jutott együttes csapott össze egymással az MLSZ Beach Arénában.

A magyar válogatott, akárcsak korábban Andorra és Anglia ellen, ezúttal is megszerezte a vezetést, a 6. percben Berkes László volt eredményes (1-0). Nem sokkal később egy vétlen kezezés után jutott kecsegtető lehetőséghez a cseh együttes, Chalupa pedig kegyetlenül bevágta a szabadrúgást (1-1). Már csak 3 másodperc volt a harmadból, amikor akcióból is betaláltak a csehek (1-2), így hátrányból kezdtük a második felvonást, melynek elején viszont Fekete Viktor a félpályáról bombázott a hálóba (2-2). Gyorsan válaszolt az ellenfél, egy szabadrúgásnál, Szacskó Lászlót megtréfálta a homokról felpattanó labda, így lett 2-3 az állás. Jaksa Péter félpályás szabadrúgásból egalizált (3-3), majd Ughy Márk trafálta telibe a lécet, de a kipattanót Túrós Viktor a kapuba bólintotta (4-3).

Az utolsó harmadot Simonyi Gábor gólja vezette fel, először volt kétgólos a különbség a két csapat között (5-3). Chalupa ezt nem nézte jó szemmel, gyorsan gondoskodott róla, hogy szorossá váljon a meccs, védhetetlenül bombázott a léc alá (5-4). Két és fél perc volt már csak hátra, amikor a mezőny legmagasabb tagja, Bocek pattintotta némi szerencsével a kapunkba a labdát, ezzel alakult ki az 5-5-ös végeredmény.

hun_cze2|

A háromperces hosszabbítás csak helyzeteket hozott, így jöhettek a büntetők. A szétlövés ugyanolyan szoros volt, mint maga a mérkőzés, csak a hetedik pár hozott döntést, addig egyszer-egyszer hibáztak a csapatok. Az idegek harcából a magyar válogatott jött ki győztesesen, a hetedik cseh játékos ugyanis nem tudott válaszolni a mieink góljára.

Weisz Tamás együttese nemcsak a meccset, hanem a csoportot is megnyerte, de a csehek sem szomorkodtak nagyon, ők is ott lesznek jövő héten a sorozat spanyolországi döntőjében, ahol a tét az A-divízióba jutás és a jövő évi európai olimpiai játékokra való kvalifikáció lesz.

- Tudtuk, hogy taktikailag ez a mérkőzés lesz a legnagyobb kihívás, szerencsére sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, ezzel tudtuk megnyerni a mérkőzést - mondta a mérkőzés után Weisz Tamás. - A csehek elsősorban szabadrúgásokból veszélyeztettek, néhány erős játékvezetői ítélet is segítette őket, úgy gondolom, ha ezek nincsenek, jóval könnyebben nyertünk volna. A torna egészét nézve nagyon elégedett vagyok a csapattal, hasonló játékkal, és egy kicsit feljavuló helyzetkihasználással jó eséllyel szállunk harcba jövő héten az A-divízióba jutásért.

Magyarország-Csehország 5-5 (1-2, 3-1, 1-2) - büntetőkkel: 6-5
Magyarország: Ficsór Dávid - Túrós Viktor, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Simonyi Gábor
Cserék: Ábel Péter, Ughy Márk, Berkes László, Fekete Viktor, Szacskó László

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS