Megszerezte első idei győzelmét a Bp. Honvéd, döntetlen Újpesten

2023. március. 05., 21:47   |    

Megszerezte első idei győzelmét a Bp. Honvéd, döntetlen Újpesten

A Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján. A DVSC és az Újpest 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Prenga (56., 67.), Lukic (81.), illetve Favorov (48.)
Piros lap: Doka (86., Honvéd)
Bp. Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Capan - Samperio, Bocskay (Szabó, 79.), Mitrovic, Tamás - Kocsis (Doka, 79.), Lukic (Átrok, 94.), Domingues (Keresztes, 94.)
Puskás Akadémia: Tóth - Bartolec, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill - Slagveer (Zahedi, 73.), Favorov, Corbu (Komáromi, 73.), Levi - Puljic (Colley, a szünetben), Gruber (Van Nieff, 63.)

Sok szabálytalansággal és így töredezett játékkal telt a mérkőzés első 20-25 perce. Ebben az időszakban a vendégek előtt adódott igazi gólhelyzet, de a remek indítást kapó Slagveer a kiválóan helyezkedő és jó oldalra vetődő Dúzs kapusba rúgta a ziccert. Összességében a teljes első félidőben fölényben futballozott a Puskás Akadémia, legalábbis a kapura lövések arányát illetően. Gólt azonban a szünetig sem a felcsútiaknak, sem pedig a házigazdáknak nem sikerült szerezni, igaz, a Honvéd kapufáig jutott Tóth kapus bravúros védésének eredményeként. Fordulás után nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a Puskás Akadémia, amely hamar meg is szerezte a vezetést, az öröm viszont nem tarthatott sokáig, a Honvéd ugyanis nyolc perccel később egyenlített. A folytatásban lendületben maradt a fővárosi együttes, amely fordítani is tudott: az albán Herdi Prenga másodszor volt eredményes 11 perc alatt, majd a hajrá kezdetén Lukic eldöntötte a meccset a piros-feketék javára. A Honvéd hat nyeretlen bajnoki és egy elveszített kupameccs után győzött ismét.

Újpest FC-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Mudrinski (37.), illetve Pauljevic (17., öngól)
Piros lap: Manrique (60.)
Újpest FC: Nikolic - Pauljevic, Anculasz, Hall, Antonov - Mack (Boumal, 61.), Onovo, Jakobi (Mörschel, 69.) - Varga B. (Croizet, 61.), Mudrinski, Csoboth (Ambrose, 82.)
Debreceni VSC: Milosevic - Varga J., Lagator, Deslandes, Ferenczi - Manrique, Loncar, Kiziridisz (Szécsi, 68.) - Dzsudzsák (Ojediran, 68.), Sós (Bódi, 79.) - D. Babunski (Dreskovic, 92.)

Az Újpest tűnt elszántabbnak a mérkőzés elején, de eleinte nem találta a szervezett debreceni védekezés ellenszerét, hátul pedig Pauljevic szerencsétlen mozdulata a vendégeket juttatta előnyhöz, sőt, a szerb védő következő nagy hibája - akkor eladta a labdát - majdnem újabb debreceni gólt eredményezett. A lila-fehéreknek azonban nem szegte kedvét, hogy hátrányba kerültek, egyre veszélyesebb akciókat vezettek, s végül összejött az egyenlítés, igaz, ehhez Manrique pontatlan passza kellett. A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a fővárosiak jóval kezdeményezőbbek és veszélyesebbek voltak, de csak helyzetekig jutottak. A lila-fehérek dolgát aztán jócskán megkönnyítette Manrique, akit utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállítottak. Létszámfölényben nyomasztóvá vált az újpesti fölény, a hajdúságiak pedig többnyire csak a védekezésre összpontosítottak. Ezt viszont sikerrel tették, mert a kapus Milosevic remek teljesítményével sikerült kapott gól nélkül megúszniuk a hátralévő 30 percet, ami pontszerzést ért számukra. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy hajrában második sárga lappal elküldték a kispadtól az újpesti vezetőedzőt, Milos Kruscicot.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS