OTP Bank Liga: csak az MTK szerzett gólt a keddi játéknapon

2021. február. 02., 22:14   |    

OTP Bank Liga: csak az MTK szerzett gólt a keddi játéknapon

Sorozatban harmadszor vesztett pontokat a MOL Fehérvár FC, és megszakadt a Kisvárda hatmeccses hazai veretlenségi sorozata az OTP Bank Liga 19. fordulójának keddi játéknapján.

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Schön (39.), Varga (52.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Cirkovic, Ötvös, Leoni - Simovic - Sassá (Kovácsréti, 61.), Karabeljov (Navrátil, a szünetben), Lucas (Horváth, 80.), Bumba (Zlicic, 60.) - Viana (Jelena, 60.)
MTK Budapest: Somodi - Varju, Nagy Zs., Herrera (Balázs, 80.) - Ikene-King, Cseke, Kata (Palincsár, 71.), Schön (Prosser, 80.) - Varga, Dimitrov (Mezei, a szünetben), Miovski (Bíró, 84.)

Aktívabb és határozottabb volt az első félidőben a Kisvárda, többet próbálkozott támadásvezetéssel, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Az MTK időnként beszorult a saját kapuja elé, ugyanakkor amint esélye nyílt rá, igyekezett kontrákat vezetni. Nem volt sok ilyen lehetősége, de az egyetlen komoly helyzetét gólra váltotta: Varga Roland elfutását és pontos passzát követően Schön Szabolcs jóvoltából. Jó volt az iram és kemény a küzdelem, akadtak ötletes, szép megoldások, így a kevés gólveszély ellenére nem volt unalmas az első 45 perc.

A szünet után rögtön büntetőhöz jutott az MTK, de Dombó kivédte Miovskinak a kapu bal oldalába tartó lövését. Pár perccel később azonban összejött az újabb gól a vendégeknek, Varga helyzetfelismerésének és határozott fejesének köszönhetően, ezzel nehéz helyzetbe került a Kisvárda. A hazai csapat komoly energiát mozgósított a gólszerzés érdekében, emiatt azonban az MTK előtt nagy területek adódtak, könnyebben jutott el az ellenfél kapujáig, sokkal több és veszélyesebb kontrát vezetett, miközben taktikusan őrizte előnyét. A fővárosiak határozottabbak és pontosabbak voltak a kapu előtt, ennek köszönhetően gyűjtötték be a három pontot. 

A hazaiaknak idén ez volt a negyedik bajnoki mérkőzésük, és most kaptak ki először úgy, hogy előzőleg a második helyezett MOL Fehérvárt legyőzték, az éllovas Ferencváros ellen pedig pontot szereztek a fővárosban. Az MTK ugyanakkor egy-egy döntetlen és vereség után először nyert, melynek köszönhetően az ötödikről feljött a harmadik helyre, éppen a Kisvárda elé.

MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
MOL Fehérvár FC: Rockov - Rus, Stopira, Fiola - Bolla, Dárdai (Houri, 66.), Pinto, Kovács I. (Alef, 83.), Hangya - Petrjak (Szabó L., 83.), Zivzivadze (Bamgboye, 66.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Neszterov, Katanec, Vadnai - Besirovic (Meszhi, 92.), Karnickij, Berecz - Nagy D. (Vajda S., a szünetben), Jurina (Vojtus, 81.), Chrien (Vutov, a szünetben)

Fehérvári mezőnyfölénnyel telt az első félóra, mégis a Mezőkövesd járt jóval közelebb a vezetés megszerzéséhez, főként gyors ellentámadásainak köszönhetően. Az egyre jobban leereszkedő ködben a csapatok egyre több hibával játszottak, így nem volt meglepő, hogy gól nélküli állásnál vonultak pihenőre. A második félidő mezőkövesdi lehetőségekkel indult, aztán nagyon visszaesett a színvonal. A folytatásban mind a Mezőkövesd, mind a Fehérvár rengeteg hibával játszott, esélyük sem volt helyzeteket kialakítani a kapuk előtt. A meccs végén próbálkoztak ugyan a hazaiak, de kevés meggyőződéssel, így maradt a gól nélküli döntetlen. A mezőkövesdiek hat kör óta veretlenek az élvonalban, míg a fehérváriak három meccse nyeretlenek.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS