Újpest-siker Angyalföldön, győzött a Puskás Akadémia

2023. február. 12., 21:40   |    

Újpest-siker Angyalföldön, győzött a Puskás Akadémia

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának vasárnapi játéknapján két gól született: Felcsúton a hazaiak, Angyalföldön a vendégek szerezték.

Puskás Akadémia FC - ZTE FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gruber (81.)
Puskás Akadémia: Markek - Mezghrani, Spandler, Stronati, Brandon - Batik, Favorov - Baluta (Puljic, 72.), Kern , Corbu (Gruber, 60.) - Colley (van Nieff, 60.)
ZTE FC: Demjén - Huszti A., Mocsi, Csóka D., Gergényi - Tajti (Klausz, 85.), Sankovic, Szendrei N. - Szalay Sz. (Meshack, 57.), Ikoba, Mim (Kovács B., 77.)

Kiegyenlített első félidőt játszott a két csapat. A ZTE birtokolta többet a labdát, de a kapura kevés veszélyt jelentett. A Puskás Akadémia a gyors ellentámadásaiban bízott, ám ezekből sem alakult ki gólt ígérő helyzet. Fordulást követően nem sokat változott a játék képe, a kapusoknak kevés dolga akadt. A cserék sem hoztak lendületet, eléggé leült a meccs. A hajrához közeledve, a semmiből szerzett vezetést a Puskás Akadémia: jobboldali beadást követően Gruber Zsombor megszerezte élete első NB I-es gólját. Nagyobb fokozatba kapcsolt a ZTE, ment előre az egyenlítésért, de a hazaiak magabiztosan őrizték kapujukat, így megnyerték a találkozót. A felcsúti gárda győzelmével a tabella harmadik helyére lépett.

Vasas FC-Újpest FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Csoboth (47.)
Vasas: Uram - Szivacski, Otigba, Iyinbor (Hegedűs, 84.), Ódor (Deutsch, 84.) - Márkvárt (Holender, 64.), Hidi P. - Hinora, Berecz, Zimonyi (Radó, a szünetben) - Novothny (Feczesin, 76.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Hall, Diaby, Antonov - Boumal - Varga B. (Anculasz, 75.), Szabó B., Jakobi (Simon, 70.), Csoboth (Jevtoszki, 80.) - Mudrinski

Az újpestiek meccskeretéből hiányzott két stabil kezdőjátékos, Katona Mátyás és a csapatkapitány Csongvai Áron, akikről a klub honlapján annyit jegyeztek meg: átigazolásukkal kapcsolatban tárgyalásban állnak. A találkozó első félideje gyenge iramot hozott, az akciók nagyon ritkán értek lőtávolra a kapuktól. A kapusoknak így leginkább lábbal kellett játékba avatkozniuk, mert védenivalójuk nem akadt. A Vasas a biztonságot helyezte előtérbe és visszazárt a térfelére, amikor labdához jutott, kevés húzásból próbált meg akciót kezdeményezni. Az angyalföldiek ugyanolyan veszélytelenek voltak, mint a labdát járató, a széleket forgató újpestiek, akik nem tudtak áttörni a fegyelmezett hazai védelmen. A szünet után a vendégek azonnal megszerezték a vezetést: Antonov indítása után Csoboth került ziccerbe, amit higgadtan értékesített. A Vasas hátrányban azonnal ritmust váltott és bátrabb támadójátékot kezdeményezett. Veszélyt azonban csak Holender becserélését követően jelentett, bár a 81. percben pont ő hagyta ki a legnagyobb egyenlítési lehetőséget, amikor a kapufáról elé pattant labdát az ötösről az üresen tátongó kapu fölé vágta. A tízperces ráadásban Mudrinski eldönthette volna a mérkőzést, de hibázott, a vendégek viszont így is megőrizték előnyüket. Az Újpest a szezonban kilencedik idegenbeli fellépésén harmadszor szerzett pontot, ezeken másodszor nyert, a lila-fehér együttes ezt megelőzően vendégként öt meccsen zárt pont nélkül. A Vasas az idény tizedik hazai fellépésén ötödször maradt alul.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS