A Barca és a Juventus a Fradi BL-ellenfelei között

2020. október. 01., 18:24   |    

A Barca és a Juventus a Fradi BL-ellenfelei között

Az ötszörös győztes FC Barcelona és a két BL-sikerrel rendelkező Juventus FC mellett Szerhij Rebrov korábbi klubja, a Dinamo Kijev érkezik Budapestre, hogy megmérkőzzön a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A svéd (Djurgarden), a skót (Celtic), a horvát (Dinamo Zagreb), majd a rájátszásban a norvég (Molde) bajnok legyőzésével a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott a Ferencvárosi TC. A Molde elleni keddi, hazai visszavágón a csapatnak 25 év után sikerült újra kivívnia a csoportkörös szereplést, ahol a magyar klubok közül a Fradi mellett csak a DVSC járt 2009-ben.

Marozsán a legjobb
A csütörtöki gálán az UEFA díjait is átadták, a Női Bajnokok Ligája legjobb középpályásnak pedig a magyar származású Marozsán Dzsenifert választották, aki a francia Lyonnal már négyszer nyerte meg a sorozatot. 2020-ban a Jakabfi Zsanettet foglalkoztató Wolfsburg ellen San Sebastianban, az azt megelőző szezonban pedig a Barca ellen, éppen Budapesten értek fel a csúcsra.

Csütörtök délután Genfben sorsolták ki a Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását, a Ferencvárost  – az UEFA koefficiensek alapján – a negyedik kalapból húzták. A főtáblán 32 csapat szerepel, amelyeket nyolc csoportba osztottak, úgy, hogy minden csoportba mind a négy kalapból kerüljön egy-egy klub.

A Ferencváros a G-csoportba került:

1. Juventus FC
2. FC Barcelona

3. FK Dinamo Kijev
4. Ferencvárosi TC

A Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Juventus kétszer nyert Bajnokok Ligáját/BEK-et (kilencszer volt döntés), és 36 alkalommal olasz bajnoki címet, az elmúlt kilenc évben egyszer sem előzte meg senki a Serie A-ban.

Az FC Barcelona a második helyen zárt a spanyol bajnokságot, viszont ötszörös BL-győztes, 26-szoros spanyol bajnok, 30-szoros spanyol kupagyőztes, soraiban a világ egyik legjobbjával, Lionel Messivel.

A Dinamo Kijev a legsikeresebb ukrán labdarúgócsapat, amely 15 alkalommal nyerte meg az ukrán és 13 alkalommal a szovjet labdarúgó-bajnokságot, 11–szeres ukrán és 9-szeres szovjet kupagyőztes. Az európai kupaporondon is számos sikert könyvelt el: kétszeres KEK-, illetve egyszeres UEFA-szuperkupa-győztes. Szerhij Rebrov kilenc Dinamo-bajnoki címnek volt részese játékosként, kétszer edzőként vezette bajnoki aranyra a csapatot.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató Lipcse a PSG-vel, a Manchester Uniteddel és az İstanbul Başakşehirrel mérkőzik meg. Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg a Bayern Münchent, az Atlético Madridot és a Lokomotiv Moszkvát kapta a BL-csoportkörben.

Az UEFA időközben döntött arról, hogy a mérkőzéseken a lelátók 30 százalékát hazai szurkolók foglalhatják majd el.

Visszatérhetnek a szurkolók az UEFA-mérkőzésekre

Visszatérhetnek a szurkolók az UEFA-mérkőzésekre

A budapesti Szuperkupa-döntő sikeres lebonyolítása után az UEFA már az októberi válogatott mérkőzéseken is engedélyezi, hogy a lelátók 30 százalékát hazai szurkolók foglalhassák el.

Tovább

A legfontosabb dátumok a BL-ben:

Csoportkör
A sorsolás időpontja: október 1., csütörtök, 17 óra (Athén)
Játéknapok: október 20. és 21.; október 27. és 28.; november 3. és 4.; november 24. és 25.; december 1. és 2.; december 8. és 9.

Nyolcaddöntő
A sorsolás időpontja: december 14.
Játéknapok: február 16. és 17., valamint február 23. és 24. – első mérkőzések; március 9. és 10., valamint március 16. és 17. – visszavágók

Negyeddöntő
A sorsolás időpontja: március 19. (kialakítják az ágrajzot is, így több sorsolás nem lesz)
Játéknapok: április 6. és 7.; április 13. és 14.

Elődöntő
A sorsolás időpontja: március 19.
Játéknapok: április 27. és 28.; május 4. és 5.

Döntő
2021. május 29., Isztambul (Törökország), Atatürk Olimpiai Stadion

Nyitóoldali kép: UEFA


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS