A címvédő és az újonc örökrangadójával kezdődik az OTP Bank Liga-idény

2020. augusztus. 13., 15:02   |    

A címvédő és az újonc örökrangadójával kezdődik az OTP Bank Liga-idény

Öt budapesti és hét vidéki csapattal veszi kezdetét az OTP Bank Liga 2020-2021-es idénye. A Ferencváros sorozatban harmadik bajnoki címére hajt.

A júniusban véget ért élvonalbeli idényben a Ferencváros megvédte bajnoki elsőségét, a zöld-fehérek 1996 után először tudtak duplázni a bajnokságban. Ez volt a Ferencváros 31. aranyérme az NB I-ben, az új idényben a 32. elsőség megszerzését tűzte ki célul a nyáron tovább erősítő együttes. Ha sikerülne megvalósítania ezt, 1928 óta először tudna triplázni, vagyis megszakítás nélkül három évben is bajnoki címet szerezni a csapat. Ilyen bravúrt legutóbb a jelenleg másodosztályú DVSC hajtott végre, 2005 és 2007 között, előtte pedig a Budapest Honvéd 1984 és 1986 között.

Míg tavaly csupán három fővárosi együttes szerepelt az élvonalban, az MTK Budapest és a Budafok feljutásával ez a szám most ötre nőtt meg, miközben – a DVSC és a Kaposvár búcsúja után – mindössze három vidéki megyeszékhely (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Miskolc) képviselteti magát az NB I-ben. 

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Péntek, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.15)

A bajnokság első meccse rögtön az örökrangadó, egyben az egyik újonc és a bajnok összecsapása. A kék-fehérek, amikor két éve ugyancsak a második vonalból feljutva rajtoltak, a nyitányon legyőzték az Újpestet. A kék-fehérek alaposan megerősítették keretüket nyáron, kilencen távoztak, tizenhárom játékost a kék-fehérek kölcsönadtak, de érkezett hat új futballista, és visszatért a Bp. Honvédtól Ikenne-King. A friss szerzemények között két magyar játékos van (Balázs Benjámin és Barna Szabolcs), míg a portugál Tiago Ferreira a román Universitatea Craiovától, a montenegrói Milan Mijatovics a bolgár Levszkitől, míg a kolumbiai Sebastián Herrera és az észak-macedón Bojan Miovszki egyaránt az észak-macedón élvonalból, a Rabotnicskiből, illetve a Renovából érkezett.

A Ferencváros nemcsak megtartotta a bajnokcsapat magját (és Szerhij Rebrov vezetőedzőt), hanem jelentős erősítésekkel készült az új idényre. Leandro visszavonult az élvonalbeli játéktól, Otigba Kenneth is távozott, de ezt leszámítva a tavaszi-nyári szereplők maradtak. Bogdán Ádám a legismertebb név az érkezők között, a többiek külföldiek: a horvát Roko Baturina (legutóbb: a szlovén NK Bravo), a bosnyák Adnan Kovačević (a lengyel Korona Kielce), a francia Aissa Laidouni (a román FC Voluntari), és az albán Myrto Uzuni (a horvát NK Lokomotiva korábbi játékosa). A légiósok közül különösen előbbi kettő lehet nagy fogás.

Jegyinformációk a mérkőzésre

A svéd bajnokot fogadja a Ferencváros a BL-selejtezőben

A svéd bajnokot fogadja a Ferencváros a BL-selejtezőben

A zöld-fehérek a svéd Djurgarden ellen, hazai pályán juthatnak a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe.

Tovább


PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Paks, 16.15)

A Paks az utolsó fordulóban, izgalmas végjátékban biztosította be bennmaradását az élvonalban. Talán ezért volt a korábbi évekhez képest nagyobb a mozgás Pakson, egy azonban a régi: a klub kizárólag magyar játékosokat szerződtet. Érkezett Ádám Martin (Kaposvári Rákóczi), Bognár István (MTK Budapest), Forgács Dávid (Nyíregyháza Spartacus), Hegedüs Lajos (Puskás Akadémia), Lorentz Márton (BFC Siófok) és Nagy Richárd (Kaposvári Rákóczi), valamint a zöld-fehérek kölcsönvették Sipos Zoltánt és a legutóbb a Budaörsben szereplő Szabó Bálintot. A távozók között van  Bartha László (Pécsi MFC), Báló Tamás (Dunaújváros), Kecskés Tamás (BFC Siófok), Könyves Norbert (ZTE FC) és Poór Patrik (Debreceni VSC) is. A tolnai együttes új stadionját az Újpest elleni találkozó előtt avatják fel hivatalosan, a mérkőzésre ingyenesen látogathatnak ki a nézők (http://paksifc.hu/news.php?extend.9056.12)

Az Újpest összességében csalódást keltő szezont zárt, bár az utolsó fordulókban, Predrag Rogan vezetésével jól teljesített a csapat. Alapemberek távoztak a klubtól, mint Balázs Benjámin (MTK Budapest), Jonathan Heris (KAS Eupen), Litauszki Róbert (Vasas FC), Zsótér Donát (Bp. Honvéd), Novothny Soma, és Antonio Perošević. Érkezett Stieber András (Budaörs), Stieber Zoltán (ZTE FC), valamint Miroszlav Bjelos (Napredak Krusevac), Lirim Kastrati (Bologna), a klubhoz visszatérő Nikola Mitrovics (ZTE FC), Junior Tallo (Chambly), valamint kölcsönbe Petar Gigics (Partizan Beograd).

ZALAEGERSZEGI TE FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 18.35)

Zalaegerszegen új csapat épül: Boér Gábor került Márton Gábor helyére a vezetőedzői posztra, az előd pedig éppen a ZTE ellen mutatkozik be a MOL Fehérvár élén. Az egerszegieknél óriási játékosmozgás volt a nyáron, hat játékos visszatért a kölcsönszerződés lejárta után a klubjához (köztük a két szélsőhátvéd, Tamás Krisztián és Bolla Bendegúz), illetve hatan, köztük a két legeredményesebb támadó, a gólkirály Radó András és Bobál Gergely távoztak. Értelemszerűen gazdag az érkezők köre is: Dragóner Filip (Mezőkövesd), Gyurján Márton (Haladás), Könyves Norbert (Paksi FC), Kun Bertalan (ETO FC Győr), Szabó Bence (DVSC), Bojan Szankovics (Irtis Pavlodar), Tajti Mátyás (Zagłębie Lubin), Alekszandar Tanaszin (Proleter), Vass Patrik (MTK Budapest), Zimonyi Dávid (Lipót), valamint kölcsönbe Szánthó Regő (Ferencváros), Artyom Favorov (Puskás Akadémia), Žiga Živko (NK Nafta Lendava).

A nemzetközi kupaszereplésre is készülő MOL Fehérvár az új szezonban szeretne a Ferencváros kihívója lenni a bajnoki címért zajló versenyfutásban. Evandro da Silva (CSZKA Szófia), Emil Rockov (FK Vojvodina) és Budu Zivzivadze (Mezőkövesd) érkezett, visszatért a kölcsönadásból Bolla Bendegúz, és még várhatóak új igazolások. Elment Georgi Milanov, Paulo Vinícius és Anel Hadžić, visszavonult Huszti Szabolcs és Juhász Roland.

Jegyinformációk a mérkőzésre

Svéd, ír és finn ellenfelek az Európa-ligában

Svéd, ír és finn ellenfelek az Európa-ligában

Elkészült az Európa-liga első selejtezőkörének párosítása. Kiderült az is, hogy mely csapat lehet a Ferencváros ellenfele a BL-selejtező második fordulójában.

Tovább


DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Diósgyőr, 16.55)

A borsodi rangadóval kezdő diósgyőriek erősítései közül a Kínából visszatért szerb Sztefan Drazsics korábban éppen a Mezőkövesd játékosa volt, a román Gheorghe Grozav az előző idény nagy részét Kisvárdán töltötte. Érkezett még Hegedűs János a Puskás Akadémiától, de az újak névsora a következő napokban tovább bővülhet. A távozók között van Dusan Brkovics, Óvári Zsolt és Haris Tabaković.

A Mezőkövesd is bevásárolt, Jagodics Márk (Haladás), Kotula Máté (Szolnoki MÁV), az ukrán Danilo Rjabenko, az orosz Szerder Szerderov,  a grúz Luka Lakveheliani, valamint Bencze Márk (Siófok) és a korábbi korosztályos válogatott, a Norvégiából visszatért Torvund Alexander érkezett. Távozott, mások mellett Dragóner Filip, Budu Zivzivadze és Pekár László. Jegyinformációk a mérkőzésre.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Pancho Aréna, 19.00)  

A két, egyaránt a nemzetközi kupaporondra is készülő csapat közül a hazaiak keretéből távozott Hegedűs János, Hegedüs Lajos, Sós Bence, Varga József és Ján Vlasko. Az új szerzemények: a román Alexandru Baluta (Slavia Praha), a portugál João  Nunes (Panathinaikosz), a brazil Weslen Júnior (FK Ararat Jereván) és a szombathelyi nevelésű Kiss Ágoston (Arminia Bielefeld). Kölcsönbe érkezett Eszékről Antonio Mance.

A Honvédnál tekintélyes az érkezők köre, Baráth Botond (Sporting Kansas City), Nagy Sándor (Debreceni VSC), Tamás Krisztián (MOL Fehérvár), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Boubacar Traoré (CS Bizertin) és Zsótér Donát (Újpest FC) is csatlakozott a kerethez. Távozott Tonći Kukoč, Levkovich Robi és Macdonald Niba.

Jegyinformációk a mérkőzésre

A Puskás Akadémia és a Honvéd legutóbb június végén találkozott egymással az OTP Bank Ligában. A mérkőzés összefoglalója:



BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Hétfő, Budafok, 19.00)

A 74 év után az NB I-be visszajutó budafoki gárdából Gohér Gergő, Horváth Roland (Budaörs), Khiesz Kornél, Króner Martin (Pécsi MFC), Opavszky Balázs (III. Kerület) távozott, visszavonult Veszelinov Vladimir. A klub inkább a fiatalos lendületre építené csapatát, mintsem a rutinra, ezt jelzi, hogy hazai játékosok közül kizárólag fiatalokat szerződtetett, nagyrészt olyan futballistákat, akiknek még nincs élvonalbeli tapasztalatuk. Érkezett Marko Iharos (Slaven Belupo), Lőrinczy Attila (Soroksár), Medgyes Sinan (Budaörs), Marko Nikolics (FK Rad) és Takács Ronald (Inter Bratislava), valamint kölcsönbe Bese Balázs (MTK Budapest), Huszti András (Puskás Akadémia), Skribek Alen (Puskás Akadémia) és Zsóri Dániel (MOL Fehérvár).

A kisvárdaiak nem számolnak, illetve nem számolhatnak már Theodorosz Beriosszal, Gheorghe Grozavval Iasmin Latovlevici-csel, Mihai Mincával, Nemanja Obradoviccsal, Rados Proticcsal, továbbá Tischler Patrikkal és Zöldesi Illéssel. Érkezett ellenben Driton Camaj (FK Iszkra Danilovgrad), a horvát Niko Datković (Cracovia), Horváth Zoltán (ETO FC Győr), Lakatos Csaba (Vasas), a cseh Jaroslav Navrátil (Go Ahead Eagles) és a szerb-magyar kettős állampolgárságú Lazar Zlicsics (Vozsdovac).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS