A hajrában gyűrte le az MTK a jól játszó győri ETO-t

2016. november. 13., 17:57   |    

A hajrában gyűrte le az MTK a jól játszó győri ETO-t

Izgalmas meccseket hozott a Jet-Sol Liga 11. fordulója. Két mérkőzés, az MTK Hungária és az ETO FC Győr rangadója, valamint a Viktória FC csepeli vendégjátéka az Astra ellen is csak a hajrában, a 87. percben esett góllal dőlt el.

A szombati, országos esőzés nem kímélte a pályákat, az MTK otthonában, a Lantos Mihály sportközpontban is csak hajszálon múlt, hogy egyáltalán meg lehetett rendezni a mérkőzést. Nehéz, sáros talaj várta a csapatokat, és ez azután rá is nyomta a bélyegét a játékra. Az MTK kezdte jobban a mérkőzést: a Nagy Lilla jobb oldali szögletét 12 méterről a kapu bal oldalába stukkoló Demeter Réka fejesével, már a 3. percben előnyt szereztek a kék.fehérek (1–0).

A folytatásban azonban felülkerekedett az ETO, és előbb Öreg Cintia kapufája, majd Németh Loretta helyzete – amelynél bravúrral mentett Papp Dóra – jelezte, a győriek a korai gól ellenére sem kapituláltak. A 31. percben Nagy Lilla kapott indítást középen, a kapujából kifutó Szőke-Nagy Krisztina elrúgta előle a labdát. A játékvezető szabadrúgást ítélt, majd kiállította a győri csapat kapusát. A vendégcsapat nagyjából egy órányit kényszerült emberhátrányban játszani, de az összkép azt mutatta, Horváth Tamás csapatának sikerült a hátrányból erényt kovácsolnia. A zöld-fehérek jobban, lelkesebben futballoztak ellenfelüknél, és még a fordulás előtt egyenlíteni tudtak: ez a gól is szöglet után született, Gődér Brigitta a forduló egyik legszebb gólját csúsztatta Varga Luca hálójába (1–1).

A szünet után Öreg Cintia szabadrúgásból csavarta a jobb kapufára a labdát, majd Gődér kapott felettébb könnyű síppal sárgát – ennek később lett nagy jelentősége. A 73. percben ugyanis az ETO védője felvágta a mellette elrobogó Farádi-Szabó Edinát, ezúttal jogosan kapott sárgát – de a kettő együtt már pirosat ért.

Nyolc mezőnyjátékosa maradt a vendégcsapatnak, de a zöldek így is nagy szívvel, eredményesen harcoltak az egy pontért – egészen a 87. percig. Ekkor Méry Rita kapott labdát, és csinált egy cselt a tizenhatoson belül, majd hosszú, sikeres pályafutásának rutinját beletéve, csőrrel szúrta a labdát a kiállítás után jól beszálló, magabiztosan védő Samu Anna hálójába (2–1).

A papírforma, különösen az előző hétvége eredménye, biztos vendéggyőzelmet ígért az Astra HFC–Viktória FC mérkőzésen – a meccs első komoly lehetősége azonban Fogl Katalin előtt adódott. Ez kimaradt, mint ahogy a másik oldalon a szombathelyi helyzetekből sem lett gól – vagy a visszatért Kovács Klaudia védett, vagy a zöldmezes támadók nem koncentráltak eléggé.

A fordulás után a Viktória rendezte sorait, tudatosabban játszott, mint ellenfele, több helyzete is volt – ennek ellenére, szinte a teljes játékidő eltelt anélkül, hogy Kovács Klaudiának (vagy akár Bíró Barbarának) bravúrral kellett volna előrukkolnia. A 87. percben azonban megtört a gólcsend: Szakonyi Emese tört kapura az Astra tizenhatosán belül, húzkodták egymást, küzdöttek Simon Boglárkával, de Szakonyi előnybe került, az Astra nagyon fiatal védője pedig csak szabálytalansággal tudta megállítani. A büntetőt Heike Manhart lőtte a kapu jobb oldalába – 1–0-ra nyert a Viktória FC, amely továbbra is az MTK-val azonos pontszámmal üldözi a Ferencvárost.

Azt a Ferencvárost, amely ebben a fordulóban nagyon simán nyert – Dörnyei Balázs csapata 9–1-re győzte le a sereghajtó Budapest Honvédot. A bajnokcsapat szinte az első pillanattól kezdve fölényben játszott, és szinte tetszés szerint lőtte góljait. A Fradi játékosai közül a legeredményesebbnek a három gólt szerző Telek-Sümegi Éva bizonyult, de kettőt lőtt a gólkirály-jelölt Ebere Orji, valamint Inna Zlidnis is. Gólt szerzett Jelena Csankovics és Marija Alekszics is, így ezúttal is a kapuba talált a Fradi valamennyi légiósa.

Az Újpest a legutóbbi fordulóban az Astra legyőzésével villogtatta oroszlánkörmeit, ezúttal pedig azzal a reménnyel lépett pályára Kókán, hogy egy újabb bravúrral sokat tehet azért, hogy ellépjen a kiesőhelyről.

A vasárnapi találkozón azonban a Kóka-FNLA egyértelműen jobb volt ellenfelénél. Bár Csiki Anna okos lövéséből született a mérkőzés első gólja, Szladjana Bulatovicsot kell kiemelni, aki egymaga öt gólt szerzett. Más kérdés, hogy a legutóbbi szezon gólkirálynője, ha csak a ziccereit belövi, akár tízig is juthatott volna.

A Kóka megérdemelten gyűjtötte be a három pontot és tartotta életben felsőházi álmait, de az összképhez az is hozzátartozik, hogy az UTE több, mint egy félidőt emberhátrányban játszott.

Jet-Sol Liga, 11. forduló:
Kóka-FNLA–UTE 6–0 (1–0)
MTK Hungária FC–ETO FC Győr 2–1 (1–1)
Astra-HFC–Viktória FC 0–1 (0–0)
Ferencváros–Budapest Honvéd 9–1 (4–0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS