A Jet-Sol Liga felsőházi kvartettje: Ferencváros, Viktória, MTK, ETO

2016. november. 22., 10:53   |    

A Jet-Sol Liga felsőházi kvartettje: Ferencváros, Viktória, MTK, ETO

A Jet-Sol Liga 12. fordulójának legfontosabb kérdése az volt, kialakul-e a felsőház mezőnye az idei zárórával, vagy az alapszakasz két tavaszi fordulójában derül ki, mely négy csapat viaskodik majd a bajnokság érmeiért. Miközben a Ferencváros és az MTK ezúttal könnyebb ellenfelet kapott, a figyelem „Nyugatra” irányult: Győrben az ETO – Astra, Szombathelyen pedig a Viktória FC és a Kóka-FNLA találkozón küzdöttek az érintettek a felsőházi tagságért.

A kvartettből a Viktória FC természetesen kakukktojás, Csordás Csaba csapata a tabella második helyén áll, számára a tétet a bajnoki döntő lehetősége jelenti. A szombathelyi gárda lényegesebb erősebb most, mint a vendég Kóka – különösen úgy, hogy Berla Attila több kulcsjátékosára nem is számíthatott a sorsdöntő találkozón.

Az erőviszonyokat realizálni igyekezendő, alaposan bekezdett a Viktória, és Szakonyi Emese már a 3. percben Barti Luca hálójába lőtte a labdát, sőt hét perccel később Tóth Alexandra is gólt szerzett – alkalmasint nem túlzás, hogy a szombathelyiek negyedóra sem kellett ahhoz, hogy eldöntsék a találkozót. Siklér Kinga, a Viktória házi gólkirálynője az első félidő lefújása előtti pillanatokban növelte csapata előnyét, majd közvetlenül a fordulás után is betalált. Második gólja állította be a végeredményt, a nagy fölényben, jól futballozó Viktória FC legnagyobb különbségű hazai győzelmével zárta le a szezont. Az ETO úgy tudhatta magát biztosan a felsőház tagjának, ha vasárnap több pontot szerez, mint a Kóka-FNLA. Az Astra elleni hazai meccsen esélyesként is léphettek pályára a győriek, függetlenül attól, hogy eltiltás miatt hiányzott az előző fordulóban kiállított két kulcsember.

Tapogatózó kezdés után, az első negyedóra végére kapott lábra az ETO és a kapujába visszatérő Kovács Klaudia két óriási bravúrja kellett ahhoz, hogy ne szerezzenek előnyt a hazaiak. A folytatásban Dikanová, majd Süle ziccere billenthette volna az ETO felé a mérleg nyelvét, de Kovács Klaudia a kilencven perc során végig sikerrel őrizte a várát. A női mérkőzéseken roppant ritka 0-0 lett a végeredmény, amellyel inkább az értékes pontot szerző vendégek lehetnek elégedettek – függetlenül attól, hogy az ETO számára az egy pont a felsőházi tagságot jelentette.

Az MTK Hungária a papírforma által ígértnél nehezebben, kisebb különbséggel, „csak” 2-0-ra győzött a Bozsik Stadionban, a Budapest Honvéd ellen. A sereghajtó nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, a pálya harmadát megszállva igyekezett minél kisebb területet engedni az MTK támadóinak. A vendégek nem játszottak jól, ennek ellenére sokszor kerültek gólveszélyes helyzetbe, de hol nem összpontosítottak eléggé, hol pedig Farkas Katalin védett. A jég az első félidő közepén tört meg, amikor a Palkovics Nóra buktatásáért megítélt 11-est Méry Rita lőtte a hálóba. Negyedórával a lefújás előtt, az Oláh Adrienn jobb oldali szögletét a hálóba fejelő Demeter Réka állította be a végeredményt.

Az újonc – pontosabban az élvonalba visszakerült – Újpest a mezőny legtöbb csapatánál gyengébb játékerőt képvisel, Oroszi Sándor csapata azonban minden ellenfele, még a legjobbak ellen is bátran, nyíltan futballozik. Ebben viszont benne van annak esélye, hogy a vetélytárs – az egyéni hibákat is kihasználva – megszórja az UTE-t. Így tett a tucatnyi gólig jutó Ferencváros is. A három gólt is 11-esből szerző címvédő játékosai közül Ebere Orji négyszer, Jelena Csankovics, és Nagy Ágnes háromszor, Telek-Sümegi Éva pedig kétszer volt eredményes.

Jet-Sol Liga, 12. forduló:

UTE – Ferencváros 0-12 (0-7)
Budapest Honvéd – MTK Hungária 0-2 (0-1)
ETO FC Győr – Astra HFC 0-0
Viktória FC – Kóka-FNLA 4-0 (3-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS