A Magyar Kupát is elhódította a Ferencváros női csapata

2015. június. 03., 17:55   |    

A Magyar Kupát is elhódította a Ferencváros női csapata

A debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett MOL Női Magyar Kupa-döntőben az MTK Hungária vezetett ugyan a Ferencváros ellen, de a zöld-fehérek egyenlítettek, és harmadszor is megnyerték a két csapat tizenegyespárbaját.

Az MTK Hungária és a Ferencváros két héten belül harmadszor találkozott egymással fontos tétmérkőzésen: a bajnoki döntő két meccse egyaránt döntetlent hozott, és a tizenegyespárbajban mindkét alkalommal a Fradi kerekedett fölül, története során először megszerezve a bajnoki címet.

Igazi nyárias időben, az évszakra jellemző nagy melegben kezdődött a kupadöntő, ami a találkozó iramára nem volt jó hatással. A küzdelemre ugyanakkor nem lehetett panasz, az MTK láthatóan szeretett volna revánsot venni az elvesztett bajnoki döntő miatt, a Ferencváros pedig már a bajnokcsapat önbizalmával futballozhatott. Az első félidőben a biztos védekezés volt a legfontosabb a csapatok számára, nem volt könnyű dolguk a támadóknak, ez a helyzetek alacsony számából is lemérhető volt. A 43. percben az MTK szerzett vezetést, Nagy Lilla nem kimondottan erős, viszont annál pontosabb lövése után a bal alsó sarokba gurult a labda (1-0).

A második félidőben nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a Ferencváros, de kis híján az MTK szerzett újabb gólt, az 56. percben Kaján Zsanett azonban nagy ziccerben nem célzott pontosan, Samu Anna leért a labdára. A 67. percben egyenlítettek a zöld-fehérek, Jelena Cankovic bal oldali szabadrúgását követően Zágor Bernadett még bele tudott piszkálni a labdába, ezzel becsapta a kapust, aki már nem tudott hárítani (1-1).

noimk1|

A mérkőzés végére mindkét csapat játékosai elfáradtak, és egyre pontatlanabb lett a játék, de a hajrában a Fradi és az MTK is megszerezhette volna a győzelemhez szükséges találatot: a 91. percben Mosdóczi Evelin teljesen egyedül törhetett kapura, de óriási ziccerben, 13 méterről a jobb kapufa mellé gurított. Egy perccel később Nagy Lilla a másik oldalon került hatalmas helyzetbe, az ő próbálkozását kivédte Samu Anna.

A bajnoki döntő két mérkőzéséhez hasonlóan ez a találkozó is döntetlennel zárult, és ismét tizenegyesek döntöttek. A bajnokságban mindkét alkalommal a Fradi jött ki jobban a szétlövésből, és nem volt ez másként ezúttal sem: Bár Samu Anna és Szőcs Réka is két-két lövést hárított, az MTK egy kapufát is lőtt, így a Ferencváros 4-3-ra legyőzte a kék-fehéreket, és a bajnoki cím után a Magyar Kupa-trófeát is elhódította.

MOL Női Magyar Kupa-döntő, Debrecen:
MTK Hungária - Ferencváros 1-1 (1-0) - tizenegyesekkel: 3-4
MTK Hungária: Szőcs Réka - Nagy Alexandra (Diószegi Fanni, 70.), Vesszős Mercédesz, Demeter Réka, Csányi Diána - Hummel-Smuczer Angéla, Tóth Alexandra - Nagy Lilla, Kaján Zsanett, Szabó Zsuzsanna (Palkovics Nóra, 61.) - Méry Rita

Ferencváros: Samu Anna - Madarassy Kitti, (Bokor Adrienn, 66.) Inna Zlidnis, Manja Benak, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin, Bognár Eszter, Jelena Cankovic (Szabó Dorottya, 72.) - Krascsenics Petra (Zágor Bernadett, 56.), Orji Ebere, Mosdóczi Evelin


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS