A női futball legjobbjai jöhetnek Magyarországra

2017. február. 03., 16:05   |    

A női futball legjobbjai jöhetnek Magyarországra

A Magyar Labdarúgó Szövetség megpályázza a női labdarúgás legnagyobb presztízsű klubeseményének megrendezését.

Az MLSZ stratégiai programjának egyik kiemelt eleme a női labdarúgás fejlesztése, a tömegbázis szélesítése, a csapatok számának növelése, a női futball népszerűsítése. 2011 óta a labdarúgás jövője szempontjából kiemelten fontos gyermekkorosztályok, és a női labdarúgók esetében ugrásszerű növekedés figyelhető meg mind a játékosok, mind a csapatok számában.

A 2017-es Európa-bajnokságra kis híján kvalifikációt szerzett a női A válogatott, az utánpótlás terén pedig nagyszerűen szerepeltek női csapataink 2016-ban az Európa-bajnoki selejtezőben: a Turtóczki Sándor vezette U19-es együttes a dánokat is megelőzve, sőt őket legyőzve nyerte meg csoportját, a Schumi Dorottya irányította U17-es női csapat pedig szintén veretlenül harcolta ki a továbbjutást az elitkörbe.

Nemzetközi versenyképességünk fejlesztése, és a sportág további népszerűsítése érdekében az MLSZ úgy döntött, hogy a már létező infrastruktúra kereteire támaszkodva a pályázati szakasz előkészítő lépéseként az UEFA felé jelzi a 2019-es női Bajnokok Ligája-döntő megrendezésének szándékát.

Emellett a szövetség pályázik a 2019-es férfi Európai Szuperkupa-döntő megrendezésére is – Trondheim (2016), Szkopje (2017) és Tallin (2018) után Budapest is sikeres rendező lehet. A pályázatok a már meglévő infrastruktúrán túl további beruházásokat, fejlesztéseket nem igényelnek.

Mindkét megpályázott eseménynek a Ferencváros arénája adna majd otthont.

Az UEFA pénteken hozta nyilvánosságra a 2019-es döntők helyszíne iránt érdeklődő városok névsorát, ez alapján a Szuperkupát a magyar főváros mellett Tirana, Toulouse, Haifa, Asztana, Belfast, Glasgow, Isztambul és Lengyelországból Gdansk vagy Varsó rendezné meg. A női BL-fináléra a magyarokon kívül Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid jelentkezett előzetesen. A hivatalos pályázatokat június 6-ig kell benyújtani, döntés pedig szeptemberben születik.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS