A Szeged ellen ünnepelhetik meg a feljutást a diósgyőriek

2023. április. 25., 22:48   |    

A Szeged ellen ünnepelhetik meg a feljutást a diósgyőriek

Minden bizonnyal ünnepet hoz a Merkantil Bank Liga, 34., hétközi fordulója: a diósgyőri szurkolók ünneplik feljutott csapatukat.

ETO FC GYŐR–BUDAFOKI MTE
(Szerda, Győr, 15.00)
Az ETO vasárnap vereséget szenvedett Békéscsabán, ezzel a tizedik helyen áll. Pályaválasztóként legutóbb legyőzte az utolsó helyen álló Dorogot, de előtte hét hazai bajnokin is nyeretlen maradt. A MOL Magyar Kupa döntőjére készülő Budafok legutóbb otthon döntetlent játszott a Nyíregyházával, vendégként április közepén nyerni tudott Csákváron. Egy ponttal áll az ETO mögött.

FC AJKA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szerda, Ajka, 17.00)
Vasárnap Kazincbarcikán megszakadt az Ajka hosszú veretlenségi sorozata, ez is közrejátszott abban, hogy a Diósgyőr biztosította már a 32. fordulóban a feljutását. A zöld-fehérek pályaválasztóként viszont a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték. A Gyirmót egy hellyel és két ponttal áll az Ajka mögött. Vasárnap, három nyeretlen bajnoki után, legyűrte a Tiszakécskét. Idegenben mindössze két mérkőzését veszítette el eddig a bajnoki idényben, előbb az MTK, majd a Diósgyőr ellenit.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FR-RENT KOZÁRMISLENY
(Szerda, Csákvár, 17.00)
Az elmúlt két fordulóban kétszer is kikapott a Csákvár, amely így most a tizenötödik helyen áll. Pályaválasztóként október 30. (!) óta nem nyert. Bár hazai mérkőzései többségén döntetlent játszott, legutóbb kikapott a Budafoktól. A Kozármisleny sem szerzett pontot múlt vasárnap, de remek meccset játszott, óriási csatában kapott csak ki a Diósgyőrtől. Bár az utolsó előtti helyen áll, az eddigi hat 2023-as idegenbeli bajnokijából csak a gyirmótin kapott ki.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Szerda, Balmazújváros, 17.00)
A Szpari négy forduló óta veretlen, de a legutóbbi három fordulóban döntetlent játszott. Egyelőre a tizenhatodik helyen áll, azért még osztályozó „jár”. A balmazújvárosi albérletben egy nagyon rossz sorozat után a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett. A Mosonmagyaróvár vasárnap 3-2-re megverte a Csákvárt, ezzel öt ponttal előzi meg a Nyíregyházát, noha csak két hely közöttük a különbség. Idegenben is képes bravúrokra, legutóbb elvitte egy pontot Diósgyőrből az is feltétlenül annak számít.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szerda, Szombathely, 17.00)
A Haladás veretlen maradt a legutóbbi négy fordulóban, nyolc pontot gyűjtve. Ezzel a hetedik helyen áll. Otthon mindössze egyszer nyert eddig 2023-ban, még március elején, a Tiszakécske ellen. A Békéscsaba valamelyest javított helyzetén a legutóbbi fordulóban, otthon megverte az ETO csapatát. Ezzel most nem kieső-, hanem osztályozós helyen áll. Idegenben augusztus 14. (!) csupán egyszer, Kazincbarcikán nyert. Viszont a legutóbbi négy alkalomból csak egyszer, Diósgyőrben kapott ki.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC
(Szerda, Siófok, 17.00)
A legutóbbi négy fordulóban megszerzett pontokat tekintve a Siófok a listavezető, négy győzelemmel, 12 szerzett ponttal. A nagy menetelésnek tulajdoníthatóan a csapat immár a középmezőnybe tartozik, szinte biztosan nem kell tartania attól, hogy osztályozós helyen végez. Otthon, egy rossz széria után, a Kazincbarcikát és az MTK-t is legyőzte. A Dorog továbbra is az utolsó helyen áll, vasárnap a Haladástól szenvedett súlyos hazai vereséget. Helyzete egyre reménytelenebb, noha az idegenbeli mérlege nem annyira rossz, az eddigi hat 2023-as mérkőzéséből csak kettőt veszített el.

PÉCSI MFC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Szerda, Pécs, 18.00)
A Pécs nagyon visszaesett az elmúlt hetekben, az egyetlen csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi négy fordulóban egyetlen pontot sem szerzett. 2023-ban még nem nyert pályaválasztóként otthon. A Kazincbarcika a legutóbbi fordulóban 1-0-ra megverte az Ajkát, s ezzel lezárta három mérkőzésből álló vereségsorozatát. A 12. helyen áll, a legutóbbi két idegenbeli meccsét elveszítette.

DIÓSGYŐRI VTK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szerda, Diósgyőr, 18.00)
Alighanem karneváli hangulat lesz a rangadón, a diósgyőri szurkolók ünneplik majd feljutott csapatukat. A DVTK otthon legutóbb döntetlent játszott a Mosonmagyaróvárral, de előtte hatszor nyert sorozatban. A Szeged a Pécs elleni 1-0-s sikerrel három forduló után nyert ismét, az ötödik helyen áll. Idén eddig csak egyszer, Budafokon nyert vendégként.

TISZAKÉCSKEI LC–MTK BUDAPEST
(Csütörtök, Tiszakécske, 17.00)
A Tiszakécske kikapott múlt vasárnap Gyirmóton, a tizenharmadik helyen áll, felemás hazai mérleggel. Az MTK érthetetlenül megtorpant az elmúlt fordulókban, a legutóbbi három találkozóján nem szerzett pontot, noha addig, Horváth Dávid edző visszatérése óta, veretlen volt. A hátralévő öt fordulóban nyolc pont kellene a biztos feljutáshoz – abban az esetben, ha az Ajka minden mérkőzését megnyerné. (Matematikailag még a Gyirmótnak és a Szeged-Csanádnak is van esélye.)

SOROKSÁR SC–SZENTLŐRINC
(Csütörtök, Soroksár, 17.00)
A Soroksár hétfőn hátrányból fordítva legyőzte az MTK-t, ezzel nyolcadik. A legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, nagyszerű formában van. Soroksáron február eleje óta veretlen. A Szentlőrinc vasárnap kikapott otthon a Siófoktól, osztályozós helyen áll, tizennyolcadik. Idegenben mindössze kétszer nyert az idényben, előbb a Kozármisleny, majd a Szeged-Csanád ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS