A végén döntött a DVSC és a Ferencváros, újpesti siker a MOL Fehérvár ellen

2022. november. 09., 22:36   |    

A végén döntött a DVSC és a Ferencváros, újpesti siker a MOL Fehérvár ellen

Három hazai győzelem született az OTP Bank Liga 15. fordulójának szerdai játéknapján. A Fradi és a DVSC a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt, az Újpest a MOL Fehérvárt győzte le.

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sós (92.)
Debrecen: Megyeri - Kusnyír (Bévárdi, 59.), Romancsuk, Dreskovic, Ferenczi - Kiziridisz (Sós, 70.), Varga J. (Baráth, 59.), Dzsudzsák, Manrique, Szécsi (Bódi, 70.) - Bárány (Do. Babunszki, 25.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, Pillár, Lukic, Vajda (Schmiedl, 86.) - Cseri (Brtan, 11.), Karnyicki, Da. Babunszki, Besirovic - Molnár G. (Vadnai, 74.) - Drazic

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, kevés helyzettel. Mindkét oldalon kialakultak ugyan kisebb lehetőségek - a játékrész második felében inkább a debreceni kapu előtt -, de ezek valós veszélyt nem jelentettek. Mindkét csapat korán elvesztette egy-egy játékosát: a kövesdiektől a csapatkapitány Cseri Tamást, a hazaiaktól pedig Bárány Donátot kellett lecserélni sérülés miatt. A szünet után is többnyire a mezőnyben folyt a játék, a kapusoknak alig akadt dolguk. A hajrában a Debrecen birtokolta többet a labdát, többször is sikerült átjátszania a vendégek védelmét, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, egészen a hosszabbításig, amikor Sós közelről a hálóba kotorta a kipattanó labdát, megnyerve ezzel a mérkőzést csapatának. A vendégeknek így megszakadt az ötmeccses veretlenségi sorozatuk - idegenben továbbra is nyeretlenek -, míg a hazaiak sorozatban harmadik bajnokijukon szereztek legalább egy pontot.

Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Zachariassen (22.), R. Mmaee (45+1. - 11-esből), Botka (92.), illetve Bőle (7.), Wingo (39. - öngól)
Piros lap: R. Mmaee (95.)
Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee (Botka, 76.), Kovacevic, Pászka (Marquinhos, a szünetben) - Besic, Laidouni (Gojak, 85.) - Zachariassen (Auzqui, 76.), Nguen, A. Traore - R. Mmaee
Paks: Nagy G. - Osváth, Szélpál, Kádár, Kinyik, Szabó J. (Sajbán, a szünetben) - Bőle (Szabó B., 55.), Papp, Balogh B. (Tamás O., 91.), Hahn - Varga B.
 
Visszafogott iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a Paks már a 7. percben vezetést szerzett Bőle kiugrását követően. A Ferencváros nem fokozta a tempót, játéka viszont koncentráltabbá vált, amely lehetőségekhez vezetett, Adama Traore beadásnak szánt labdája például a lécen pattant. A 22. percben paksi védelmi hiba után egyenlítettek a hazaiak: Nagy Gergely óriási bravúrral még hárította Ryan Mmaee próbálkozását, de Zachariassen ismétlésével szemben már tehetetlen volt. A Paks saját térfelén szervezetten várta ellenfelét, a megszerzett labdákból pedig igyekezett gyors akciókat vezetni, egy alkalommal még Dibusznak is vetődnie kellett. Az FTC ritkán tudta áttörni a zárt paksi védőfalat, így nem alakított ki nagyobb helyzetet. A 39. percben másodszor is előnyhöz jutott a vendég gárda: szöglet után Balogh Balázs lőtt 18 méterről, a tömegben Wingón pattant meg a labda, amely a hazai kapuba került. A szünet előtt Ryan Mmaee harcolt ki büntetőt, melyet a játékvezető videózás után ítélt meg, és a sértett váltott gólra. A szünetben mindkét csapat lecserélte a balhátvédjét, a hazaiaknál Traore lépett vissza, akinek távoli lövése a kapufán végezte az 58. percben. A Ferencváros továbbra is támadásban maradt, de akcióit nem tudta befejezésig elvinni. A Paks beszorult, erejéből már nem futotta kontrákra, a 75. percben viszont Hahn villant, lövését Dibusz látványos vetődéssel tolta oldalra. A hajrában a Paks előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek, de Balogh kiváló helyről elvégzett szabadrúgása kapu fölé ment, majd Hahn és Dibusz újabb párharcát is a hazaiak kapusa nyerte meg. A hajrában Auzqui előtt adódott meccslabda, de rosszul találta el a labdát, viszont így sem maradt döntetlen a végeredmény, mert a 92. percben Botka ívelt fejessel bevette a paksi kaput. A középkezdés előtt dulakodás támadt a félpályánál, amelynek végén Ryan Mmaee előbb sárga lapot kapott, majd kiállították. A Ferencváros az OTP Bank Liga most zajló szezonjában házigazdaként továbbra is veretlen, hetedik hazai meccsét is megnyerte.

Újpest FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Csoboth (8.), Szabó B. (58.), , illetve Serafimov (68.)
Piros lap: Bamgboye (93.)
Újpest: Nikolic - Szabó B., R. Kastrati, Csongvai, Antonov - Jakobi, Mack (Boumal, 71.) - Pauljevic, Katona (Bjelos, 79.), Csoboth (Simon K., 79.) - Gouré (Jevtoski, 95.)
Fehérvár: Kovács D. - Nego (Bese, a szünetben), Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednev (Dárdai, a szünetben) - M. Kastrati (Bamgboye, a szünetben), Houri, Schön (Bumba, 78.) - Kodro (Szendrei, 66.)

Az első félidőben sokkal aktívabb és veszélyesebb volt a hazai együttes, amely hamar előnybe került és a folytatásban is rendre dolgozott ki helyzeteket. Az Újpest támadásaiban Csoboth Kevinnek jutott főszerep, ő szerezte a vezető gólt és később is többször lőtt kapura, de a szünetre a fővárosi lila-fehérek csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A kissé enerváltan futballozó Fehérvár hiába birtokolta majdnem ugyanannyit a labdát, mint riválisa, valódi veszélyt nem jelentett az újpesti kapura. A szünetben hármas cserét hajtott végre a vendégek szakmai stábja, de a lendületes újpesti akciókkal így sem tudtak mit kezdeni. Hamarosan sikerült megdupláznia előnyét a házigazda együttesnek, erre viszont tíz perc elteltével fejes góllal válaszoltak a fehérváriak, akik így meccsben maradtak. A lefújásig küzdött-hajtott a vendégegyüttes, ám nem került közel az egyenlítéshez, sőt, a hosszabbítás perceire emberhátrányba is került, így nem tudott pontot szerezni Újpesten. A fővárosi lila-fehérek ezzel megtörték rossz sorozatukat, legutóbbi négy bajnokijukon ugyanis nyeretlenek voltak. A Fehérvár a meccs előtt három találkozó óta tartó veretlenségi szériában volt az NB I-ben, az október 17-én kinevezett Huszti Szabolcs vezetőedzőnek ez volt az első elveszített összecsapása az élvonalban a fehérvári kispadon.

Ünneprontó ZTE, döntetlen Kecskeméten

Ünneprontó ZTE, döntetlen Kecskeméten

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának keddi játéknapján a ZTE 3-0-ra nyert Kisvárdán, míg a Kecskeméti TE 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával.

Tovább

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS