Az első félidő döntött - Győzött a Barcelona Budapesten

2020. december. 02., 23:15   |    

Az első félidő döntött - Győzött a Barcelona Budapesten
Fotó: MTI

Az első félidőben akcióból kétszer és büntetőből egyszer volt eredményes a Barcelona a Puskás Arénában. A Bajnokok Ligája-találkozó több gólt nem is hozott: a Barcelona 3-0-ra legyőzte a Ferencvárost a csoportkörben.

Bajnokok Ligája, G csoport, 5. forduló:
Ferencváros–FC Barcelona 0–3 (0–3)
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Alkeszej Kulbakov (fehérorosz)
gólszerzők: Griezmann (14.), Braitwaite (21.), Dembélé (28., 11-esből)
sárga lap: Frimpong (27.), illetve Busquets (29.), Griezmann (53.), Trincso (70.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics, 64.) – Sigér (Laidouni, 64.), Somalia (Haratin, 81.) – Isael, Uzuni (Baturina, 71.) – Nguen (Mak, 71.)
FC Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet, Jordi Alba (Junior Firpo, a szünetben) – Busquets (de Jong, a szünetben), Pjanic – Trincao, Griezmann (Ricardo Puig, 65.), Dembélé – Braithwaite (De La Fuente, 80.)

A mérkőzés elején azonnal beszorult a Ferencváros, a zöld-fehérek saját 16-osuk előteréből is csak komoly nehézségek árán tudták kihozni a labdát. Braithwaite gyorsan vezetést szerezhetett volna a katalánoknak, de közelről hibázott. Így sem kellett sokat várni az első vendéggólra, a 14. percben a világbajnok Griezmann egy gyönyörű sarkazással vette be Dibusz kapuját. A spanyol csapat a következő negyed órában eldöntötte az összecsapást, előbb Braithwaite lőtt közelről a hálóba, majd az általa kiharcolt büntetőt Dembélé értékesítette.

Nem sokkal a fordulást követően Nguen révén először került helyzetbe a Ferencváros, amely jóval kisebb nyomás alatt futballozhatott, ugyanis a Barcelona már közel sem annyira erőltette úgy letámadást, mint az első félidőben. A hazaiak a csereként pályára lépő Baturina fejesénél jártak a legközelebb a gólhoz, de Neto könnyedén hárított. A hajrában könnyedén labdázgatott a Barcelona, és még el is puskázott néhány helyzetet, így az eredmény nem változott.

A csoport másik mérkőzésén a Juventus szintén 3–0-ra győzött a Dinamo Kijev ellen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS