Az MTK-hoz látogat a listavezető, az Üllői úton vizitál a Kecskemét

2024. március. 01., 13:25   |    

Az MTK-hoz látogat a listavezető, az Üllői úton vizitál a Kecskemét

Szombaton kora délután Debrecenben kezdődik az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényének harmadik harmada. A listavezető Paks az MTK vendége lesz, a címvédő Ferencváros a Kecskemétet fogadja.

Az MTK-nak javult, a Ferencvárosnak és az Újpestnek romlott a gólátlaga

Az MTK-nak javult, a Ferencvárosnak és az Újpestnek romlott a gólátlaga

Kétharmadánál tart az OTP Bank Liga 2023/2024-es idénye. Két teljes kör már lement, 11 meccsük van a csapatoknak, hogy megvalósítsák célkitűzéseiket. Elemzésünkben a csapatok szezon első harmadbeli (1-11. játékhét) és második harmadbeli (12-22. játékhét) teljesítményét hasonlítottuk össze.

Tovább

DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 12.30)

A DVSC a legutóbbi bajnokiját megnyerte, a legutóbbi tétmérkőzését – óriási csatában, tizenegyespárbajban – elveszítette. Szombaton sorozatban harmadszor is otthon, a Nagyerdei Arénában játszik. Szeptember 30. óta ott, csak a Ferencváros ellen veszített, ugyanakkor idén eddig csupán a Puskás Akadémia ellen nyert. A Mezőkövesd november 25. óta nyeretlen az élvonalban, idegenben viszont a legutóbbi négy meccséből csak az MTK ellenit veszítette el.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZTE FC
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 14.30)

A Kisvárda idén otthon még nem tudott győzni, ellenben vendégként nyert Mezőkövesden, OTP Bank Liga-mérkőzésen és szerdán az NB II-es Tiszakécske elleni MOL Magyar Kupa-találkozón is. A ZTE a bajnokságban nagyszerűen szerepel 2024-ben, öt mérkőzésen 13 pontot szerzett. Idegenben legyőzte a listavezető Paksot és előtte a Puskás Akadémiát is. Ellenben a MOL Magyar Kupában négy gólt kapva kiesett Diósgyőrben.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Diósgyőr, DVTK Aréna, 18.45)

A DVTK-t mintha kicserélték volna az edzőváltás óta! Négy nap alatt négy gólt szerzett a Fehérvár és a tavasszal addig szinte hibátlan ZTE ellen. A hazai mérlege ugyanakkor nem a legjobb, a Vidi elleni siker előtt három diósgyőri bajnokin összesen egy pontot szerzett. A Puskás Akadémia szeszélyesen szerepel, két győzelem után kikapott Debrecenben. Idegenben kétszer veszített, egyszer nyert eddig 2024-ben, az OTP Bank Ligában.

MTK BUDAPEST–PAKSI FC
(Vasárnap, Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 14.00)

Az MTK javított korábbi rossz mérlegén, három egymást követően elveszített mérkőzés után az előző hétvégén győzött a bajnokságban a Mezőkövesd, majd a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kozármisleny ellen. A kék-fehérek mindkét találkozón három gólt szereztek. A Paks, ha nem is könnyen, de hosszabbításban továbbjutott csütörtök este Újpesten, a kupában. A bajnokságban, a ZTE elleni hazai kisiklástól eltekintve, idén eddig minden mérkőzését megnyerte. Idegenben 1-0-ra nyert Kisvárdán és Mezőkövesden is.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Ferencváros, Groupama Aréna, 16.30)

Könnyen felírható a zöld-fehérek eddigi 2024-es mérlege a tétmérkőzéseken: a magyar ellenfelek ellen (a bajnokságban és a MOL Magyar Kupában is) győztek, a külföldi ellen vereséget szenvedtek. A Groupama Arénában tavasszal csak egy bajnokit játszott eddig, azon 5-1-re kiütötte az MTK-t. A KTE is versenyben van még a MOL Magyar Kupában, 2-0-ra győzött Ajkán a VSC 2015 Veszprém ellen. A bajnokságban, 2024-ben, vendégként, előbb győzött Mezőkövesden, utána ellenben kikapott Pakson és Zalaegerszegen.

ÚJPEST FC–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 19.00)

Az Újpest a legutóbbi tizenkét bajnoki mérkőzésén összesen négy pontot szerzett. Pályaválasztóként múlt vasárnap súlyos vereséget szenvedett a Ferencvárostól, egyébként pályaválasztóként a legutóbbi öt tétmérkőzését kivétel nélkül elveszítette. A Fehérvár már négy idegenbeli mérkőzést is játszott 2024-ben az OTP Bank Ligában, ezek közül kettőt megnyert, kettőt elveszített.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS