Bajnokok Ligája: a feröeri bajnok ellen kezd a Fradi

2023. július. 11., 10:15   |    

Bajnokok Ligája: a feröeri bajnok ellen kezd a Fradi

A Ferencváros kedden este kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája-selejtezőjében: 20.45-től a 20-szoros feröeri bajnokkal, a KÍ Klaksvíkkal mérkőzik meg.

A Ferencváros kedden 20.45-kor játssza első BL-selejtező mérkőzését, a találkozó helyszíne a klaksvíki Djúpumýra stadion lesz. A magyar bajnok keretében több frissen igazolt játékos is helyet kapott, köztük a mögöttünk hagyott OTP Bank Liga-idény gólkirálya, a válogatottban idén debütáló Varga Barnabás is.

- Az új játékosok megfelelően beilleszkedtek, voltak, akik gólokat is szereztek a felkészülési mérkőzések alatt. Az, hogy ki lesz ott a kezdőben az attól is függ, hogy ki, hogyan fog szerepelni az edzésen. – mondta a meccset felvezető sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov – Két edzőtábor van mögöttünk, ezekben sok dolgot ki tudtunk próbálni, de kedden lesz az első hivatalos tétmeccsünk, meglátjuk, mit tudunk ezekből megvalósítani – tette hozzá.

A párharc visszavágójára július 19-én (szerdán) 18 órától kerül sor a Groupama Arénában. Ha a Fradi továbbjut, akkor a második selejtező körben a svéd Häcken és a walesi The New Saints FC párharc győztesével fog játszani.

Az OTP Bank Liga bajnokát óvatosságra intheti, hogy a KÍ Klaksvík tavaly a BL-selejtező első fordulójában 3-1-re nyerni tudott a norvég bajnok FK Bodø/Glimt ellen, a párharcból azonban végül a norvég csapat jött ki győztesen.

A Ferencváros a tavalyi BL-selejtezőkön a harmadik körig jutott. Az azeri Qarabag elleni kiesést követően a magyar csapat átkerült az Európa-ligába, ahol egészen a nyolcaddöntőig menetelt.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS