Coca-Cola CUP: túl az első fordulón

2015. január. 13., 13:51   |    

Coca-Cola CUP: túl az első fordulón

Az idény első, őszi körzeti tornái minden megyében lezárultak, az összes nevezett csapat pályára lépett saját körzetében.

November és december folyamán szabadtéren (ahol az időjárás lehetővé tette), illetve teremben rendezték meg a Coca Cola CUP harmadik idényének első fordulóját. Az országosan több mint 1200 kispályás mérkőzésen összesen több mint 8000 középiskolás lépett pályára, az első forduló meccsein 3790 gól esett.

Az idény márciustól folytatódik a második, tavaszi körzeti tornákkal, ahol újra pályára lépnek a csapatok, és a két torna (őszi és tavaszi) összesített eredménye alapján alakul ki a körzeteken belüli sorrend. Ezt követően a legjobbak a megyei döntőkön mérkőzhetnek meg a megyei bajnoki címért mind fiú, mind lány kategóriában.

Az eddigiektől eltérően ezután nem jut automatikusan minden megyei győztes csapat az országos döntőre, hanem regionális döntőkön kell megmérkőzniük más megyék győztes csapataival - várhatóan májusban. Az országos döntő várható időpontja június eleje.

- A regionális döntők beiktatása a Coca-Cola CUP idei versenynaptárába azt jelenti, hogy tovább tudjuk növelni a programon belüli aktivitások számát, még több lehetőséget biztosítva ezzel a nevezett csapatoknak a játékra – mondta az mlsz.hu-nak Rédei Norbert, a torna koordinátora. - A Grassroots alapelveinek megfelelően a tömegesítés mellett a minőség szempontját is szem előtt tartjuk, hiszen amellett, hogy az idei szezonban több mint 8000 középiskolás nevezését rögzítettük, a több körös selejtező tornák biztosítják azt, hogy az országos döntőre ténylegesen a legjobb csapatok juthassanak el, és mérkőzhessenek meg az értékes nyereményekért és a fődíjért.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS