Davor Suker is pályára lépett a Csányi Alapítvány gáláján

2015. április. 28., 19:29   |    

Davor Suker is pályára lépett a Csányi Alapítvány gáláján

Az Alapítvány az Életút Nap keretén belül, a mecénások és a támogatott gyermekek jelenlétében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját.

Az esemény különlegessége, hogy idén elsőként vettek részt olyan támogatottak is, akik végigértek az Alapítvánnyal a közös úton, megszerezték végzettségüket, és sikeresen kiléptek a munka világába. Az Alapítvány több mint 300 gyermeket támogat a hat Közösségi Házban szervezett foglalkozások keretében.

A Csányi Alapítvány hosszú távú Életút Programjában a tehetségek gondozását végzi, aminek lényege, hogy ötödikes kortól a tanulmányaik végéig mentorok, pedagógusok, családsegítők, bevonásával segítik a tehetséges, de hátrányos körülmények között élő gyermekeket. Ez a program a tehetségfejlesztés mellett célul tűzte ki a szociális hátrány kompenzálását és a támogatottak körében összetartó, erős közösségek formálását, amivel a gyerekek későbbi társadalmi integrációját szeretnék támogatni.

A Csányi Alapítvány 2005-ös megalapítása óta több mint 300 gyermek kapott támogatást az Életút Programban. Közülük mára ketten sikeresen léptek ki a munka világába, befejezve tanulmányaikat, a fiatalabbak közül jelenleg tizennyolcan egyetemen vagy főiskolán, kilencen pedig felsőfokú szakképzésben tanulnak. Az elmúlt 10 évben 73 tanuló szerzett komplett ECDL bizonyítványt és összesen 124 nyelvvizsga született.

Csanyi_nap08|

"Tíz éve, azzal a céllal hoztuk létre az Alapítványt, hogy a tehetséges, de nehéz körülmények között élő gyermekeket az általános iskolától az egyetem befejezéséig tudjunk támogatni. Jó érzéssel tölt el, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a diákok száma és jelenleg több mint háromszáz támogatottunk van. Az Alapítvány számomra befektetést jelent az ország jövőjébe. Bízom abban, hogy egyre több sikeres üzletember fogja támogatni a rászorulókat" - mondta Csányi Sándor Alapító.

Az alapítvány történetében az idei év az első, amikor a kezdetektől támogatott gyermekek közül ketten is megszerezték végzettségüket, és beléptek a munka világába. Ezzel a Csányi Alapítvány történetének egy fontos mérföldkövéhez érkezett.

A 10. Életút Napon, a hagyományoknak megfelelően, a támogatott gyerekek egy gála keretében mutatták meg tudásukat. Az eseményen részt vett Davor Suker, a horvát labdarúgó-szövetség elnöke, korábbi vb-bronzérmes labdarúgó is, aki 10 000 eurós támogatást ajánlott fel az Alapítványnak. Az eseményt követően az Alapítvány válogatottja megmérkőzött a meglepetés válogatottal, melyben pályára lépett Bánki Erik országgyűlési képviselő, Áder János köztársasági elnök, Berzi Sándor MLSZ alelnök, Dr. Csányi Sándor alapító, Csányi Attila kurátor, Kiss-Rigó László szeged csanádi megyés püspök, Nyilasi Tibor, Davor Suker, Vági Márton MLSZ-főtitkár, a csapat szakvezetője Orbán Viktor miniszterelnök volt. A mérkőzés eredménye 5-3 lett a meglepetés válogatott javára.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS