Döntetlennel ért véget a Fradi El-szereplése

2019. december. 12., 23:24   |    

Döntetlennel ért véget a Fradi El-szereplése
Fotó: MTI

A 95. percben egyenlített ki a Ferencváros a Ludogorec ellen. Az El-csoportkör utolsó mérkőzésén elért 1-1 viszont nem volt elég a továbbjutáshoz az egyenes kieséses szakaszba, csoportharmadikként zárt a magyar bajnok.

Európa-liga csoportkör, 6. mérkőzés
Ludogorec–Ferencváros 1–1 (1–0)
Razgrad, Ludogorec Aréna, v.: Matej Jug (szlovén)
gólszerzők: Lukoki (24.), illetve Szignyevics (95.)
sárga lap: Terzijev (59.), illetve Frimpong (27.), Botka (66.)

Ludogorec: Ilijev – Cicinho, Terzijev, Grigore, Nedjalkov – Marcelinho, Anicet Abel, Badji – Wanderson (Djakov, 85.), Keserü (Ikoko, 91.), Lukoki (Tchibota, 77.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Heister – Haratin (Ihnatenko, 84.), Sigér (Skvarka, 79.) – Isael, Nguen, Zubkov – Boli (Szignyevics, 84.)

A győzelmi kényszerben pályára lépő Ferencváros az első perctől támadólag lépett fel, letámadása gyakran hatékonynak bizonyult, de a Ludogorec is vezetett néhány ígéretes támadást. Ennek ellenére komoly helyzet egyik oldalon se alakult ki, a pontatlan lövéseket a kapusok könnyedén hárították.

A 24. percben Botka nagy hibáját kihasználva előnybe került a hazai csapat: Botka eladta a labdát a saját térfelének közepén, Marcelinho kiugratta Lukokit, aki ziccerben a kifutó Dibusz mellett a kapu bal oldalába gurított (1-0).

A gól nem változtatta meg a játék képét, inkább az FTC irányított, igazán nagy helyzetig viszont továbbra sem jutott, míg a bolgárok csak szórványosan vezettek akciókat, de akkor is a biztonságot szem előtt tartva. A gólhoz egyértelműen a Ferencváros járt közelebb, egy szögletet követően Frimpong a kapufát találta telibe, majd egy másik sarokrúgás után Boli ollózását védte Ilijev, míg Isael ígéretes helyről elvégzett 18 méteres szabadrúgása elkerülte a bolgár kaput.

A folytatás első perceiben a Ludogorec akarata érvényesült, de nem sikerült újabb góllal eldöntenie a továbbjutás kérdését. Tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a küzdelem. A Ferencváros azonban pontatlanabbul futballozott, mint az első félidőben, így ritkábban jutott el a hazaiak kapujáig, ráadásul a töredezettebbé váló játék is a hazaiakat segítette. Amikor mégis sikerült komoly lehetőséget kialakítani, akkor Isael rontott ziccerben. A Ludogorec egyre kevésbé törekedett támadásokra, inkább a biztos labdatartást helyezte előtérbe a számára kedvező eredmény birtokában. A bolgárok terve tökéletesen működött, biztosan őrizték minimális előnyüket, a magyar csapat csak a hosszabbításban tudott nyomást gyakorolni, akkor viszont az utolsó pillanatban legalább az egyenlítés összejött: a 95. percben Skvarka beadását Szignyevics csúsztatta a kapuba öt méterről (1–1).

A Fradi ugyan a magyar klubok pontrekordját beállította az El-csoportkörben, az 1–1-es döntetlen a továbbjutáshoz nem volt elég.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS