Dr. Fekete János Barnabás magas rangú kitüntetést kapott

2017. március. 17., 09:58   |    

Dr. Fekete János Barnabás magas rangú kitüntetést kapott

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Dr. Fekete János Barnabásnak.

A kiváló sportvezető a Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi Bizottságának tagja, a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi és Fellebviteli Bizottságának volt elnöke a magyar labdarúgás színvonalának emelése érdekében végzett kiemelkedően eredményes sportszakmai munkájának elismeréseként vehette át a kitüntetést Ádes János köztársasági elnöktől.

Dr. Fekete János Barnabás a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, Szegeden, 1972-ben szerzett jogi diplomát.

Sportszakmai tevékenységét 18 évesen, aktív labdarúgó játékvezetőként kezdte 1964-ben, ezt követően végigjárta a sportvezetői munka csaknem minden szintjét. 1968-tól a kiskunmajsai sportegyesület, majd 1976-tól 2010-ig a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, elnökhelyettese, kettő ciklusban elnöke volt. A szövetségben különböző felelős funkciót töltött be több évtizedes tevékenysége során. Fegyelmi bizottsági elnök, versenybizottsági elnök több cikluson keresztül. Országos szövetségi ellenőrként, játékvezetői ellenőrként tekintélyt szerezett magának és ezen keresztül a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is.

1989-től 1996-ig folyamatosan a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának és a Fellebbviteli Bizottságának mind a mai napig első és egyetlen vidéki elnöke volt.

Több mint tíz éve, jelenleg is, aktívan vesz részt az MLSZ Jogi Bizottsága munkájában. Mandátuma 2020-ig szól.

A Magyar Arany Érdemkereszt a Magyar Érdemkereszt legfelső fokozata. 2011-ig Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt néven adományozták.

A Magyar Érdemkereszt 2 mm széles kör alakú, egymásba fonódó babérkoszorúban elhelyezett 42 mm átmérőjű fényezett szélű kereszt, melynek rajza a Magyar Érdemrenddel azonos, de zománcozás nélküli, és a fokozat szerint arany, ezüst, illetve bronz bevonatú.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS