DVTK-siker a keleti rangadón, élre állt az MTK

2023. szeptember. 23., 21:40   |    

DVTK-siker a keleti rangadón, élre állt az MTK

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 0-2 (0-1)

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett veszélyesebben futballozott a vendégcsapat az első félidőben. A paksiak türelmesen játszottak, míg a Puskás Akadémia nem igazán talált fogást a riválison. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli állással vonulnak szünetre a felek, de néhány perccel a játékrész vége előtt tizenegyeshez jutott a Paks, a büntetőt pedig Haraszti magabiztosan értékesítette. Fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, legalábbis a hazaiak változatlanul nem tudtak mit kezdeni a vendégekkel, akik viszont néhány perccel a támadó kettős lecserélése után Könyves szép góljával megduplázták az előnyüket. A Paks ezután őrizte az eredményt, míg a Puskás Akadémia csak nagyon későn, nagyjából a 80. perc után próbált nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre, de végül még szépítenie sem sikerült. A hazaiaknál több mint félévnyi kihagyás után lépett újra pályára a bajnokságban a sérüléséből felépült, 13-szoros válogatott Nagy Zsolt, aki múlt hétvégén a MOL Magyar Kupában futballozott ismét tétmérkőzésen. A Tolna vármegyei együttesnek a mostani bajnoki kiírásban ez az első idegenbeli sikere, míg a felcsúti csapat változatlanul nyeretlen vendéglátóként.

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3-1 (2-0)

Közel tízezer néző előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az egymásnak felelgető szurkolótáborok buzdítása közepette nyíltsisakos, jó iramú első játékrészt produkáltak a csapatok. Az első negyedórában a Debrecen birtokolta többet a labdát, s ugyan sokáig nem igazán tudott veszélyes helyzetet kialakítani, a 20. percben Bárány lövését bravúrral kellett hárítania Senticnek. A félidő derekán átvette az irányítást a Diósgyőr, beszorította ellenfelét és egy elrontott debreceni kontra után megszerezte a vezetést: a kezdőcsapatba az utolsó pillanatban bekerült Lukács beadására Holdampf érkezett és öt méterről a hálóba lőtt. A folytatásban is több ziccere akadt a hazaiaknak, akik közvetlenül a szünet előtt - ismét egy nagy debreceni helyzet után - megduplázták előnyüket: Lukács pöckölte a labdát Pernambucóhoz, aki 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A fordulást követően a cserékkel felfrissített vendégek aktívabbá váltak, Senticnek többször is védenie kellett. Az iram továbbra sem hagyott alább, s bár Lukács a két gólpassza után maga is bevehette volna a debreceni kaput - Milosevic hibája után rosszul találta el a labdát -, mégis a Loki fölénye érett szépítő góllá: bal oldali beadást követően Bárány szépségdíjas mozdulattal, a támaszkodó jobb lába mögött a bal sarkával továbbította a hálóba a labdát. A folytatásban egyre több volt a hiba mindkét oldalon, de a lendület megmaradt, a DVSC hajtott az egyenlítésért, az egyre inkább fáradó Diósgyőr pedig szórványos ellentámadásokból próbálta bebiztosítani a győzelmét. A hazaiak horvát kapusa, Karlo Sentic többször is hárított - egyszer a kapufa is kisegítette -, így oroszlánrészt vállalt abból, hogy a DVTK-nak végül sikerült megőriznie előnyét. Az utolsó percben még Acolatse is betalált, utat engedve a hazai ünneplésnek. A legutóbb bronzérmes hajdúságiaknak ez volt az első idegenbeli bajnokijuk az idényben és négy győzelem mellett a második vereségük.

Újpest FC-MTK Budapest 0-2 (0-1)

Kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, de helyzete eleinte csak az MTK-nak volt, amelyben Németh Krisztián nem találta el a kaput, miután nagyszerű labdaátvétele és csele után ziccerbe került. A lila-fehérek beadásokkal és távoli lövésekkel próbálkoztak, ezek azonban nem okoztak komoly veszélyt. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az összejött a vendégeknek, mert Bognár pontos lövése utat talált az újpesti kapuba. Ezt követően is a kék-fehérek akarata érvényesült, de a szünetig nem tudták növelni az előnyüket. Térfélcserét követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az Újpest, amely ebben a periódusban nemcsak mezőnyben uralta a játékot, hanem helyzeteket is kidolgozott, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott, ritkább esetben pedig Demjén védett. Hiába érett a hazai gól, mégis az MTK döntötte el az összecsapást, amihez a kapus Banai nagy hibája is kellett, mert miután Németh lyukat rúgott, ez őt is annyira megzavarta, hogy az MTK csatára végül mégis el tudta mellette vinni a labdát. Az utolsó tíz percben ismét beszorította riválisát az Újpest, amely végül még szépíteni sem tudott, mert Demjén többször is nagyot védett a hajrában. A kék-fehérek sorozatban negyedik sikerükkel a tabella élére ugrottak, míg a lila-fehérek ebben az idényben először kaptak ki hazai pályán.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS