Egymás ellen az NB I legjobb formában lévő csapatai

2016. december. 09., 13:56   |    

Egymás ellen az NB I legjobb formában lévő csapatai

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 19., idei utolsó fordulójának minden mérkőzését. A Vasas, a Videoton FC és a Honvéd is odaérhet még az év végi első helyre a tabellán.

SWIETELSKY-HALADÁS–VIDEOTON FC
(Sopron, 15.30)

A Haladás 2016-ban mindössze kétszer kapott ki Sopronban, előbb tavasszal a Ferencvárostól, majd ősszel a Gyirmóttól. Az utóbbi hetekben is elsősorban vendégként gyengélkedett, pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiján hét pontot gyűjtött. A Videoton a legutóbbi fordulóban nyert Debrecenben, s ezzel megszakította három mérkőzésből álló, idegenbeli nyeretlenségi sorozatát. A legutóbbi négy bajnoki fordulóban kilenc pontot gyűjtött, ebben a szakaszban csak a Bp. Honvéd volt eredményesebb.

A két csapat 8. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC-TEVA
(Kecskemét, 15.30)

Mind a két csapatnak szüksége lenne a győzelemre, mindkettő elmarad mind helyezésben, mind pontszámban az idény előtt tervezettől. A lila-fehérek a kecskeméti albérletben még nyeretlenek és veretlenek, a legutóbbi hat, pályaválasztóként játszott mérkőzésükön, az Illovszky Stadionban vagy a Széktói Stadionban sem tudtak győzni. Augusztus 13. óta a hazai mérleg öt döntetlen és egy vereség. A Debrecen a legutóbbi két mérkőzésén kikapott, négy forduló óta nyeretlen, de a soproni vereség előtt négy idegenbeli meccsén nyolc pontot is szerzett.

A két csapat 8. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



BP. HONVÉD–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY
(Bozsik Stadion, 15.30)

Két kitűnő formában lévő csapat találkozik, még az sem túlzás, hogy az ősz második felének két meglepetéscsapata. A kispestiek a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtöttek, hazai pályán a legutóbbi három mérkőzésüket, kivétel nélkül két gólt szerezve, megnyerték. A Mezőkövesd-Zsóry immár hét bajnoki meccs óta veretlen, az egész őszi idényben eddig csak kétszer kapott ki vendégként, előbb a Videoton FC, majd a Vasas, tehát az első két helyezett ellen. E két találkozón kívül csupán egyszer, Debrecenben maradt idegenben szerzett gól nélkül.

A két csapat 8. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



DIÓSGYŐRI VTK–GYIRMÓT FC
(Mezőkövesd, 15.30)

A Diósgyőr a legutóbbi négy hazai mérkőzéséből hármat megnyert, az első kettőt még Diósgyőrben, a második kettőt már albérletben játszotta. Mezőkövesden eddig egyszer fogadta soros ellenfelét, akkor nyert a Paks ellen. A Gyirmót az elmúlt hetekben nagyon visszaesett, sorozatban veszíti el a mérkőzéseket. Augusztus 24. óta nem szerzett pontot. Vendégként a legutóbbi három fellépésén nem szerzett gólt. (Sem pontot.)

A két csapat 8. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



PAKSI FC–VASAS FC
(Paks, 15.30)

Csertői Aurél együttese hazai pályán még veretlen, egyedüliként a mezőnyben. Ugyanakkor mindössze kétszer nyert otthon, nincs olyan rivális, aki ennél kevesebbszer szerzett volna három pontot. A paksiak a legutóbbi öt fordulóban csupán egyetlen vereséget szenvedtek . A Vasas a legutóbbi játéknapon, Kispesten, nyert a Diósgyőr ellen, megszakítva négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. Vendégként a legutóbbi hat fordulóban csak egyetlen győzelmet aratott.

A két csapat 8. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST
(Groupama Aréna, 18.00)

Az MTK 2016-ban egyetlen idegenbeli bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni – a mostani az utolsó alkalom. Ám az utóbbi hetekben sem megy vendégként Teodoru Vaszilisz legénységének, a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített. A Ferencváros (az Újpesttel holtversenyben) pályaválasztóként a legtöbb gólt kapta a mezőnyben, kilenc mérkőzésen tizenötöt. Ez eggyel több, mint amennyit az előző teljes idényben 17 mérkőzésen kapott a Groupama Arénában. Július 30. óta nem tudott egyszer sem két egymást követő hazai bajnokin nyerni – s legutóbb győzött a Gyirmóttal szemben.

A két csapat 8. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS