Eldől, hol szerepel tovább a Fradi

2021. augusztus. 23., 19:21   |    

Eldől, hol szerepel tovább a Fradi

A Bajnokok Ligája-szerepléshez 3-2-es hátrányból kellene fordítania Fradinak, amely kedden a Groupama Arénában fogadja a Young Boys csapatát.

A Ferencváros kettős győzelemmel vette az első és a második selejtezőkört is a Bajnokok Ligája főtáblájáért vívott harcban. A koszovói és a litván bajnok után aztán a cseh Slavia Praha együttesével került szembe az OTP Bank Liga győztese. A párharc első fordulójában az FTC hazai pályán 2–0-ra nyerni tudott, majd vendégként 1–0-s vereséget szenvedett, de így is továbbjutott és készülhetett a Young Boys ellen.

A svájci együttes otthonában bár Boli révén vezetett a Ferencváros, végül emberelőnyben is csak a 84. percben tudott 3–2-re felzárkózni és életben tartani a továbbjutás reményét a magyar bajnok.

A visszavágót kedden, 21.00-kor rendezik a Groupama Arénában. Győzelem esetén a Fradi az előző szezonhoz hasonlóan eljut a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája csoportkörébe – ha viszont a Young Boys bizonyul jobbnak, a Ferencváros a második számú versengés, az Európa-liga mezőnyéhez csatlakozik.

Pluszt fog jelenteni, hogy telt ház előtt játszunk. Az előző mérkőzéseken is rengeteget segített a szurkolás, ez olyan előny nekünk, mint Bernben a svájciaknak volt a műfű. A magyar futballnak is fontos, hogy ott lehetünk a BL csoportkörében. A rendelkezésünkre álló időt maximálisan fel tudtuk használni a mérkőzések elemzésére, a regenerációra. Az ellenfelek is halasztottak találkozókat, ez is mutatja, mennyire fontos ez a periódus a nemzetközi futballban – nyilatkozta a találkozó előtt a Fradi vezetőedzője, Peter Stöger.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS