Elhunyt Gyarmati Jenő

2017. február. 03., 14:59   |    

Elhunyt Gyarmati Jenő

Életének 74. évében elhunyt dr. Gyarmati Jenő, a magyar utánpótlás-válogatott és Ferencvárosi Torna Club korábbi csapatorvosa.

Gyarmati Jenő 1943-ban született Budapesten. 1957 és 1962 között a Ferencváros ificsapatában futballozott olyan későbbi kiválóságok mellett, mint Páncsics Miklós, Varga Zoltán, Juhász István, Horváth László vagy Géczi István.

A kitűnő belgyógyász több mint 40 éven keresztül dolgozott a magyar labdarúgásban.

Csapatorvosként részese volt hét magyar bajnoki címnek, az 1975-ös KEK-döntőnek, az 1995-ös BL-szereplésnek, a 2004-es UEFA-kupa-csoportkörnek. Gyarmati Jenő a Ferencváros és az utánpótlás-válogatott mellett az utolsó pillanatig a Sportkórházban dolgozott.

Hosszabb ideig segítette az MLSZ munkáját, legutóbb Róth Antal stábjában, az U21-es válogatottnál látta el a csapatorvosi teendőket.

– Nehéz megrendültség nélkül beszélni Gyarmati Jenőről, aki végtelenül szerényen, mindig a háttérben maradva segítette a csapatok felkészülését. A maga területén végtelen felkészültséggel rendelkezett, precízen, lelkiismeretesen végezte a munkáját, és az évtizedek alatt felhalmozott tapasztalatát, tudását, alázattal tette be a közösbe. A munkásságát, személyiségét csak csodálni lehet. A közösségbe jól illeszkedő emberről beszélünk, akinek az élete volt a futball. Szerénysége mellett is oda kellett figyelni arra, amit mond, mert minden szava aranyat ért – ebbe beletartozott az utolérhetetlen humora is. Legendás játékosokkal dolgozhatott együtt, tele volt történetekkel és anekdotákkal, amelyeket mindig nagy élvezettel hallgattunk – emlékezett vissza Róth Antal a közösen eltöltött évekre.

"Miközben a korábbi játszótársai a labdarúgópályán futottak be karriert, addig Gyarmati Jenő orvosi tanulmányaira koncentrált. 1969-ben megszerezte diplomáját, egy évvel később pedig visszakerült szeretett klubjához, immár csapatorvosként. Eleinte a birkózók és a jégkorongozók mellett dolgozott, majd a labdarúgó-csapatnál tevékenykedett, több mint 40 éven keresztül szolgálta az FTC "– emlékszik Gyarmati Jenőre a fradi.hu.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS