Először győzött a Puskás Akadémia a Ferencváros vendégeként

2023. március. 12., 20:21   |    

Először győzött a Puskás Akadémia a Ferencváros vendégeként

A Kecskemét 2-0-ra nyert otthon a sereghajtó Vasas ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Az Újpest egygólos győzelmet aratott vasárnap a vendég Mezőkövesd felett. A címvédő és listavezető Ferencváros 2-1-re kikapott a vendég Puskás Akadémiától.

Győzelmével elkerült a kieső helyről a Honvéd

Győzelmével elkerült a kieső helyről a Honvéd

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Kisvárda vendégeként az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, sikerével pedig - éppen ellenfelét megelőzve - feljött a harmadik helyre. A Paks a góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplájával egygólos győzelmet aratott a vendég MOL Fehérvár ellen. A Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget.

Tovább

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Kecskeméti TE–Vasas FC 2–0 (0–0)
Kecskemét, Széktói Stadion, v.: Farkas
gólszerzők: Tóth B. (58.), Banó-Szabó (84.)
sárga lap: Nikitscher (17.), Tóth B. (45.), Horváth (50.), Zeke (76.), Vágó (81.), Banó-Szabó (85.), illetve Litauszki (12.), Sztojka (26.), Baráth (49.)

Kecskeméti TE: Varga B. – Vágó, Szabó A., Belényesi – Nagy K. (Katona M., 68.), Katona B. (Banó-Szabó, 60.), Nikitscher (Mehszi, 87.), Szuhodovszki (Szalai G., 87.), Zeke – Tóth B., Horváth K. (Májer, 68.)

Vasas: Uram – Baráth (Ódor, 62.), Litauszki, Iyinbor (Zimonyi, 73.), Silye – Hegedűs, Urblík (Szalai J., 80.), Sztojka (Hidi, 62.) – Holender, Balogh, Hinora (Szilágyi, a szünetben)

A Kecskemét lépett fel támadólag, a sok hiányzó miatt felforgatott összeállításban játszó Vasas elsősorban védekezett, az első negyedórában nem nagyon tudott akciót felépíteni. A folytatásban némileg kiegyenlítődött a játék, ugyanakkor komoly helyzet továbbra sem alakult ki egyik kapu előtt sem. Az utolsó negyedórában már akadt egy-egy kapura lövés, vagy fejelés, de egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia. Az első félidőben nem volt nagy az iram, nem vállaltak túl sok kockázatot a csapatok.

A második játékrész elején is aktívabb volt a hazai együttes, és egy jobb oldali beadást követően közeli fejeléssel meg is szerezte a vezetést. A Vasas továbbra sem volt képes nyomás alá helyezni a hazaiakat, akik ráadásul a hajrában kontratámadásból növelték előnyüket, ezzel el is döntötték a három pont sorsát.

Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Mudrinski (10.)
piros lap: Lehoczky (74.)
sárga lap: Lehoczky (57., 74.), Lukic A. (64.), Pillár (72.), Ephestion (80.)

Újpest FC: Nikolic – Pauljevic, Hall, Anculasz, Kastrati (Croizet, 61.; Varga B., 89.) – Szabó B., Mack, Jakobi (Onovo, 81.), Csoboth (Mucsányi, 89.) – Mörschel, Mudrinski (Ambrose, 61.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Pillár, Beriasvili (Ephestion, a szünetben), Vajda – Da. Babunski (Besirovic, 76.), Brtan (Lehoczky, a szünetben), Nagy G. (Márkus, a szünetben) – Molnár, Drazic (Bobál G., 66.)

Az első perctől az Újpest irányította a játékot, de vezető góljához kellett Babunski rosszul hazaadott labdája, melyre Mudrinski csapott le. A vezetés birtokában is a hazaiak futballoztak fölényben, a vendégek támadásban semmiféle veszélyt nem jelentettek, egyedül az újpesti kapus két hibája okozott riadalmat a lila-fehér szurkolók körében. A fővárosi gárda a szünetig akár meg is duplázhatta volna az előnyét, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Kuttor Attila vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni az enerváltnak tűnő Mezőkövesdet, amely ennek nyomán első komolyabb helyzetét is kialakította. Ezt követően viszont ismét az Újpest került mezőnyfölénybe, így biztosan őrizte minimális előnyét, de nem tudta eldönteni a találkozót a második gól megszerzésével. A hajrára a csereként beállt Lehoczky kiállítása miatt emberhátrányba is került a Mezőkövesd, amely így még kilátástalanabb helyzetbe került. A lila-fehérek megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–2)
Groupama Aréna, v: Pintér
gólszerzők: Botka (96.), illetve Komáromi (27.), Puljic (37.)
piros lap: Puljic (56.)
sárga lap: Boudjemaa (15.), Frederiksen (19.), illetve Puljic (24., 56.), Gruber (47.), Komáromi (50.), Ormonde-Ottewill (60.), Favorov (96.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka – Boudjemaa, Sigér (Marquinhos, 60.), Vécsei (Auzqui, a szünetben) – Gojak (Sagal, 67.), Frederiksen (R. Mmaee, 60.), Traoré (Baráth, a szünetben)

Puskás Akadémia: Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde-Ottewill – Levi (Slagver, 82.) Plsek (Van Nieff, 72.), Favorov, Komáromi (Mezghrani, 88.) – Gruber (Colley, 82.), Puljic

Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője hat helyen változtatott csapatán a Bayer Leverkusen otthonában csütörtökön játszott Európa-liga-mérkőzéshez képest.

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, a Puskás Akadémia feltolta a védekezését, s ez nem "ízlett" a hazaiaknak, a vendégek többször is labdát szereztek. A játékrész derekától egyre aktívabban támadott a felcsúti együttes, s ennek meg is lett az eredménye, tíz perc alatt kétszer is sikerült bevennie Dibusz kapuját, s még ezen kívül is volt egy nagy helyzete.

A szünetben cserékkel frissítette együttesét az FTC trénere, s élénkebbé vált a házigazda játéka. Puljicot második sárga lappal kiállította a játékvezető, emberelőnyben pedig fölénybe került az FTC, de még így sem tudta feltörni a Puskás Akadémia védelmét. A vendégek szórványos ellentámadásokkal még tíz emberrel is zavart tudtak okozni az FTC kapuja előtt, a hajrában pedig tördelték a játékot, s végül – bár a szépítés az utolsó percben összejött a Ferencvárosnak – megérdemelten távoztak három ponttal.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS