"Érvényre kell juttatni az akaratunkat"

2016. november. 08., 09:14   |    

A válogatott hétfő délutáni edzése előtt három kerettag állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére Telkiben.

Guzmics Richárd, a lengyel Wisla Kraków védője a sajtótájékoztatón elmondta: fontos, hogy a magyar válogatott mielőbb megszerezze a vezetést vasárnap Andorra ellen.

- Fontos meccs vár ránk Andorra ellen, mert ahhoz, hogy versenyben maradjunk, mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. Az első perctől érvényre kell juttatnunk az akaratunkat, és minél előbb gólt kell szereznünk. Arra számítok, hogy többet fogjuk birtokolni a labdát, mint az ellenfelünk, Andorra pedig kontrákra fog építeni. A védelemben nekünk az lesz a feladatunk, hogy elhárítsuk ezeket a próbálkozásokat, és jó labdákkal próbáljuk megjátszani a csatárokat. Továbbra is a vb-részvétel a célunk, ehhez bravúrpontok kellenek, de emellett a kötelezőnek mondott mérkőzéseken is hozni kell a győzelmeket
- mondta Guzmics, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta: szeretné, ha az északírek elleni Eb-pótselejtezőt követően (azóta nem lőtt gólt védő a magyar válogatottban) ismét gólt tudna szerezni címeres mezben, amire elsősorban a pontrúgásoknál lehet esély.

Nagy Dominik, a válogatott egyik újonca, a Ferencváros 21 éves középpályása elmondta: akkor sem lenne csalódott, ha egyik soros mérkőzésen sem lépne pályára, de bízik benne, hogy jövő kedden, a svédek ellen bemutatkozhat a felnőtt válogatottban. Bese Barnabás is bizakodva várja a mérkőzéseket, de ő elsősorban azért dolgozik keményen, hogy már az Andorra elleni vb-selejtezőn a kezdőcsapatba jelölje Bernd Storck.

- Hatékonyan, eredményesen és közönségszórakoztatóan szeretnénk játszani vasárnap. A felkészülés során mindent megteszek, hogy felhívjam magamra a szövetségi kapitány figyelmét, a következő napokban megpróbálom kiharcolni a helyemet a kezdőcsapatban
- fogalmazott Bese Barnabás, aki legutóbb, a lettek ellen a kezdőcsapatban kapott helyet.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS