Felszabadultan játszhat a Vasas, visszavágna a Vidi

2016. október. 28., 12:47   |    

Felszabadultan játszhat a Vasas, visszavágna a Vidi

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a tabella első két helyezettje játszik egymással Angyalföldön. A házigazda Vasas ezen a meccsen búcsúzik stadionjától. A két vezetőedző, Michael Oenning és Henning Berg nyilatkozataiból kiderül: nagyon jó véleménnyel vannak a szombati ellenfélről.

A Vasas az idény eleje óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és az 5. forduló óta megszakítás nélkül vezeti a tabellát. A Vidi számára kissé döcögősen indult a szezon, de azóta feljavultak az eredményei, és jelenleg a második helyen áll a tabellán, öt ponttal lemaradva a Vasastól.

A szombati, egymás elleni mérkőzés lesz az utolsó meccs a jelenlegi Illovszky-stadionban, hamarosan megkezdődik a létesítmény bontása és átépítése. Az angyalföldiek számára extra motivációt jelenthet, hogy győzelemmel búcsúzzanak a stadiontól, míg a Vidi szeretne visszavágni a 3. fordulóban, Felcsúton elszenvedett 2-1-es vereségért. A Vasas hazai pályán eddig csak az Újpest ellen botlott meg, a további öt mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként mindössze négy gólt kapott (ez a második legkevesebb a mezőnyben), s tizenhármat szerzett (ezzel harmadik a Ferencváros és a Vidi mögött). A székesfehérváriak vendégként hat idegenbeli meccsükből hármat megnyertek, két vereség és egy döntetlen mellett. Figyelemre méltó, hogy idegenben eddig minden más csapatnál több gólt szereztek.

- Nehéz mérkőzésre számítok, a Vasas nem véletlenül áll az első helyen, jól játszott az eddigi bajnokikon - jelentette ki a rangadó előtt Henning Berg, a Vidi norvég vezetőedzője. - Szeretnénk visszavágni a nyári vereségért. Hiába voltak nagy helyzeteink a felcsúti meccsen, nem tudtuk otthon tartani a három pontot. Természetesen most is szeretnénk olyan eredményesen játszani, mint az elmúlt két mérkőzésen, de nem lesz könnyű dolgunk. Hogy meglep-e a Vasas első helye a bajnokság első harmada után? Egy nagyon kicsit igen, talán a Ferencvárost vártam az első helyre a bajnokság ezen szakaszában. Azt tudtam, hogy nekünk a szezon eleje nem lesz egyszerű az európai szereplés, valamint amiatt, hogy egy újfajta játékot kell a csapatnak elsajátítania egy új edzői stábtól. Az angyalföldiek azonban már tavasszal is minőségi játékot mutattak, azóta tudtak fejlődni is. Nem hiszem, hogy a bajnokság végkimenetelében sorsdöntő lesz a mérkőzés, hiszen még a szezon felénél sem járunk.

A hétközi kupafordulóban mindkét csapat könnyedén jutott túl ellenfelén, a Videoton 6-1-re nyert Makón, a Vasas pedig a Csorna otthonában tudott győzni 7-2-re. Azóta az is kiderült, hogy az angyalföldiek az NB III-as ETO FC Győr otthonában játszanak a kupasorozat 8. fordulójában, míg a Vidi Budafokon igyekszik kiharcolni a továbbjutást.

- A felkészülésünket befolyásolta a hétközi kupaprogramunk, érthető okból nem volt lehetőségünk arra, hogy egy egész heti, hosszabb lélegzetvételű felkészülést végezzünk - mondta Michael Oenning, a Vasas német szakvezetője. - Ez azonban nem baj, főleg azért nem, mert ötpontos előnyünk miatt az ellenfelünknek kell az eredmény után rohannia. Tudjuk, hogy mi vár ránk a találkozón, a Videoton legnagyobb erőssége a bő, minőségi keretében rejlik. Motivációs problémáink az eddigi tizenhárom fordulóban sem voltak, de most extra cél, hogy a teltházas stadionba kilátogató hazai nézők egy szórakoztató mérkőzést követően, örömmel búcsúzhassanak a stadiontól. Különleges mérkőzésre számítok, amelyen felszabadult játékot várok játékosaimtól.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS