Futsal: izgalmas meccset nyertünk Albánia ellen

2017. április. 08., 15:52   |    

Futsal: izgalmas meccset nyertünk Albánia ellen

A magyar futsalválogatott nagy csatában, 4–3-ra legyőzte Albániát a két csapat bakui Eb-selejtező mérkőzésén.

A magyar válogatott két nappal megérkezése után megkezdte szereplését az azerbajdzsáni Eb-selejtező tornán, a mieink első ellenfele az albán együttes volt. Bár az albánok az előselejtezőből kerültek a csoportba, egyáltalán nem esélytelenként érkeztek Bakuba, és a mérkőzésen gyorsan meg is mutatkozott, hogy versenyképes csapatuk van. Bár az első percekben irányítani tudtuk a játékot, és jó pár veszélyes lövésünk is volt, az albánok a labdaszerzéseik után vezettek néhány gyors, veszélyes akciót. A 7. percben egy szögletvariáció végén megszereztük a vezetést, Rábl János vette be az albánok kapuját (1–0). Nem sokáig volt nálunk az előny, a 10. percben az albánok ziccerig játszottak ki egy akciót, és Selmanaj révén egyenlítettek (1–1).

A folytatásban a mieink irányították a játékot, de az albánok jól védekeztek, és bár sokat lőttünk kapura, ezekből nem született gól. A 19. percben visszavettük az előnyt, Dávid Richárdra játszottunk ki egy támadást, a győri játékos pedig közelről, estében a hálóba lőtt (2–1). A félidő utolsó pillanataiban, egy ellentámadás végén Dróth Zoltán bevette ugyan az albán kaput, de a játékvezetők szabálytalanságot láttak nála, s miután ez volt a hatodik szabálytalanságunk, az ellenfél jöhetett kisbüntetővel. Ez szerencsére kimaradt, de a fordulás után gyorsan jött az egyenlítés, Mejzini volt eredményes (2–2). Kellett egy kis idő, mire rendeztük a sorokat, ezt követően ismét a mi perceink következtek, de a helyzeteink a játékrész feléig sorra kimaradtak. A 31. percben aztán megvillant Dróth Zoltán, és visszavettük a vezetést: a Kairat Almati légiósa nagyszerűen fordult le védőjéről, majd 9 méterről a hálóba bombázott (3–2).

DSC_0329|

Jobban bírtuk a hajrát ellenfelünknél, ezért továbbra is támadásban maradtunk, többször is közel jártunk a negyedik gólt megszerzéséhez, igaz, az albánoknak is voltak veszélyes kontráik, Tóth Gyulának bravúrt is be kellett mutatnia. A 37. percben a kapusunk sem tudott segíteni, egy gyors albán támadás végén Karaja góljával harmadszor is egyenlített az ellenfél (3–3). A magyar válogatottnak ismét volt válasza, a 38. percben Dróth labdájával Horváth Norbert futott el a bal oldalon, majd nagyszerűen helyezett a kapu bal oldalába (4–3).

Az albánok az utolsó két percre támadásban átváltottak öt a négy elleni játékra, de sikerült kivédekeznünk az emberhátrányos szituációkat, és végül nagy csatában, kimondottan nehéz mérkőzésen 4–3-ra nyertünk. A játéknap másik mérkőzésén Azerbajdzsán 5-4-re legyőzte a bosnyákokat. Vasárnap Bosznia-Hercegovina ellen folytatjuk szereplésünket az Eb-selejtező tornán.

– Minden tornán az első mérkőzés a legnehezebb, ez most is beigazolódott – értékelt a mérkőzés után Sito Rivera. – Az albánoknak van egy-két remek játékosuk, akiknek egy-egy megoldását nehezen tudtuk levédekezni. Követtünk el hibákat, ugyanakkor azt is megmutattuk, hogy mentálisan erősek vagyunk, hiszen a második félidő elején kapott góllal lélektanilag nagy hátrányba kerültünk. Innen nagyon nehéz volt visszajönni, de sikerült megszereznünk a harmadik gólunkat, és ismét a kezünkbe vettük az irányítást. Ezt követően néhány labdavesztéssel felhoztuk az ellenfelet, az albánok pedig kihasználták az egyik hibánkat, ezért izgalmas lett a meccs vége. Játékban sokat kell javulnunk holnapig, illetve mentálisan és fizikálisan is regenerálódnunk kell, mert holnap egy újabb döntőnek beillő mérkőzés vár ránk.

Magyarország–Albánia 4–3 (2–1)
Gólszerzők: Rábl, Dávid, Dróth, Horváth ill. Selmanaj, Mejzini, Karaja

Magyarország: Tóth Gyula – Klacsák Bence, Németh Péter, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Gábor, Dávid Richárd, Komáromi Péter, Trencsényi János, Horváth Norbert, Rábl János, Hosszú Ádám, Gál István, Bita László


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS