Futsal MK: a női és a férfi címvédő is döntős

2017. február. 11., 19:29   |    

Futsal MK: a női és a férfi címvédő is döntős

A női címvédő Astra-Artifex Kiskunfélegyházi Bulls FC, és a férfi címvédő Rába ETO is kiharcolta a döntőbe jutást a veszprémi Final Four elődöntőiben.

A női és a férfi Magyar Kupa kétnapos esemény keretében dől el Veszprémben: február 11-én, szombaton az elődöntőket rendezték a veszprémi Március 15. úti Sportcsarnokban, vasárnap pedig már a döntőkre kerül sor. A harmadik helyért sem a férfiaknál, sem a nőknél nem rendeznek mérkőzéseket.

A szurkolók ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket mindkét nap. A helyszínen érkezési sorrendben vehetik át belépőiket, és a helyfoglalás is érkezési sorrendben a sportcsarnok befogadóképességének erejéig.

Szombat délelőtt és kora délután a nőké volt a főszerep, majd kora este a férfiak vették át a stafétát.

A nőknél az NB II-es Csömör küzdött meg a Szekszárddal.

Itt már nincs könnyű ellenfél és nagyon örülünk, hogy egyedüli NB II-es csapatként tagjai lehetünk a legjobb négy mezőnyének. Nem néztem utána, de az elmúlt néhány évben erre nem nagyon volt példa, szóval már ezzel történelmet írtunk – mondta Tóth László, a csömöriek mestere még a mérkőzés előtt, és csapata mindent meg is tett, hogy megnehezítse az NB I jelenlegi listavezetőjének a dolgát, ám végül a nagyobb tudás diadalmaskodott.

A címvédő Astra a Tolnával találkozott a nap második mérkőzésén. Az összecsapás kimondottan magas színvonalú, izgalmas mérkőzést hozott, mely a rendes játékidőben nem is dőlt el. Következhetett a hosszabbítás, amelyben a címvédő Astra gólra tudott váltani egy lehetőséget, és ezzel kiharcolt a döntőbe jutást.

A férfi címvédő, a bajnoki tabella listavezetője, a Győri ETO másodosztályú ellenfelet kapott, a Dunakeszi Kinizsi ellen kellett kiharcolnia a döntőbe jutást.

Reszkess Győr, jövünk! Jöhet a harmadik NB I-es csapat is. Biztos, hogy egy élménnyel gazdagodunk az elődöntőben, mert a sokszoros bajnok és kupagyőztessel játszhatunk – üzent Biczi Gábor, a Dunakeszi mestere a futsalhungary.hu-n ellenfelének, ám a nagyobb tudás ezúttal nem hagyott kétséget a végső kimenetel felől, de az NB II-es csapat eddigi teljesítménye így is elismerésre méltó.

A másik ágon két olyan csapat találkozott, amely már korábban is megfordult a Magyar Kupa döntőjében: a bajnokságban hetedik helyen álló Haladás VSE a negyedik helyezett Aramis SE ellen lépett pályára, és a vasiak végül meglepően magabiztos sikert arattak.

Női és férfi futsal Magyar Kupa
Final Four, 2017. február 11-12., Veszprém

Program

2017. február 11. szombat:

Női elődöntők:
10.30: Agenta Girls Szekszárdi FC–Rubeola FC Csömör 7–3 (4–1)
13.00: Tolna-Mözs–Astra-Artifex Kiskunfélegyházi Bulls FC 1–2 (hosszabbításban, rendes játékidő: 1–1)

Férfi elődöntők:
15.30: Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub–Rába ETO 7–0 (5–0)
18.00: Haladás VSE–Aramis SE 6–1 (2–1)

2017. február 12. vasárnap:
Női döntő (17.00)
Férfi döntő (20.00)

Amennyiben egy mérkőzés döntetlenül végződök, 2x5 perc hosszabbítással folytatódik a játék, és ha ez sem hoz eredményt, akkor 3-3 büntetőrúgás dönt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS