Gyermekotthonok Európa Kupája: 12 ország csapatai Kecskeméten

2013. július. 29., 19:55   |    

Gyermekotthonok Európa Kupája: 12 ország csapatai Kecskeméten

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös szervezésében valósul meg idén Kecskeméten a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője.

A nemzetközi labdarúgótornán tizenkét nemzet tizenhat csapata méri össze tudását. A csapatok már július 27-én megérkeztek Kecskemétre, a torna egészen augusztus 4-ig tart. A Grassroots Európa Kupa napjaiban a gyerekek meglátogatják a Parlamentet, a Puskás Ferenc Stadiont és a Halászbástyán is eltöltenek pár órát, egy délutánon keresztül pedig Kecskemét élményfürdőjét látogatják meg, valamint megismerkednek a Hírös-város nevezetességeivel is. A rendezvény főtámogatója az MLSZ és az UEFA mellett a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Petrika Ibolya grassroots-koordinátor, a szociális program vezetője elmondta: a tornán dán, német, lengyel, orosz, szlovák, román, szerb, horvát, szlovén, bosnyák, macedón és magyar gyermekvédelmi intézetek fiataljai vesznek részt, mindösszesen kettőszáz sportolóval.

Az idei Grassroots Európa Kupa nagy figyelmet kap, hiszen az alapítvány és az MLSZ közös projektjét választotta meg idén az UEFA végrehajtó bizottsága Európa Legjobb Grassroots-projektjévé. A grassroots program lényege az, hogy a gyerekek minél több alkalommal és önfeledten futballozzanak s ez a nemzetközi rendezvény kiváló alkalmat nyújt erre.

A hétfői nyitóünnepség vendége volt Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója, Borbély Zoltán jogi igazgató és szóvivő, valamint Őze Tibor grassroots-menedzser is.

- A rendezvény szlogenje jól írja le a torna tételmondatát: a pályán mindenki egyenlő! A megnyitón is látszott, hogy a gyerekek nagyon készültek erre a viadalra, életre szóló élményekkel gazdagodnak a következő napokban - mondta a megnyitót követően Borbély Zoltán. - Jó volt látni, mennyire büszkén vették fel a hazai játékosok a magyar válogatott mezét, és rekkenő hőségben is lelkesen melegítettek a pályákon a meccseikre. Ennek a tornának minden percét megéri támogatni, és a gyerekek között járva, az eredeti kontextust némileg átértelmezve, eszébe jut az embernek a régi mondás: a futball nem élet-halál kérdése. Sokkal több annál...

A hétfői napról készült képgalériánk:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS