Győzelemmel kezdtünk az EBSL-döntőben

2014. augusztus. 14., 18:04   |    

Győzelemmel kezdtünk az EBSL-döntőben

A magyar strandlabdarúgó-válogatott teljesítménye eddig olyan a torredembarrai Euro Beach Soccer League-döntőben, mint amilyen Siófokon volt: magas színvonalú, alapos és eredményes.

Weisz Tamás szövetségi edző ezúttal sem játszathatta a magyar bajnokság gólkirályát, a tíz napja vakbélműtéten átesett Besenyei Ferencet, ezzel együtt a csapatunk megnyerte a nyitómeccset a harcos és keményen védekező észt válogatott ellen. Az első harmadban Simonyi Gábor egy végtelenül ravasz mozdulattal megszerezte a vezetést (ollózáshoz készült a bal oldalon, de nem erőből lőtte el a labdát, amire minden kapus számít, hanem hanyattvetődve a kapu hosszú oldalába emelt).

A magyar játékosok viszont cikáztak a forró homokon, rendre nagy helyzeteket alakítottak ki, de újabb gólt nem sikerült szerezniük: vagy nem volt pontos a lövés, vagy védett (olykor nagy bravúrral) az észt kapus. Az elmaradt újabb gól kissé görcsössé tette a csapatot, az észtek pedig észbe kaptak, s vezettek néhány veszélyesnek tetsző támadást, de kapusaink kiválóan teljesítettek (Ficsór Dávidnak például a meccs végét jelentő sípszó után is kellett egy hatalmasat védenie, amikor időn túli szabadrúgáshoz jutott az észt csapat).

Megvan az általában oly’ nehezen megszerezhető első győzelem az első meccsen. A magyar válogatott pénteken az angolokkal játszik majd 14 órakor (a meccs élőben követhető a beachsoccer.com oldal élő közvetítésének linkjére kattintva). Az angol válogatottal Siófokon is találkozott a Weisz-csapat, 7-6-ra nyertünk, de vezettünk 5-0-ra is. Itt, az EBSL döntőjében csak nehéz meccsek várnak a magyar játékosokra, ám ha el szeretnék érni a céljukat, vagyis eljutni a 2015-ös első Európai Olimpiai Játékokra, vagy feljutni az A-divízióba (mindkettő itt, a Barcelonától 90 km-re lévő Torredenbarra tengerpartján érhető el), akkor a csütörtökihez hasonló nehéz meccseket kell megnyerni. Négyből az első sikerült...

- Az ilyen tornákon az első meccsek mindig nagyon nehezek, nekünk különösen, ugyanis általában nem kezdünk jól. A védekezésünk hatékony volt, a kapusaink jól védtek, a támadójátékunk is rendben volt, hiszen több nagy helyzetet dolgoztunk ki, igaz, azokat ki is hagytuk. A helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell. Összességében elégedett vagyok a rajttal - mondta a mérkőzés után Weisz Tamás.

Magyarország-Észtország 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
MAGYARORSZÁG: Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Jaksa, Túrós, Simonyi, Ughy, Fekete, Berkes, Ábel.
Gólszerző: Simonyi

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS