Idegenben szerezne fontos pontokat a Vasas, a ZTE ellen erősítheti meg pozícióját a Kecskemét

2023. április. 14., 17:35   |    

Idegenben szerezne fontos pontokat a Vasas, a ZTE ellen erősítheti meg pozícióját a Kecskemét

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 27. fordulójának mérkőzéseit. Ahogy közeledik a bajnoki hajrá, úgy lesz minden mérkőzésnek egyre nagyobb a tétje.

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA
(Péntek, Nagyerdei Stadion, 20.00)

A DVSC a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, a legutóbbi két fordulóban mutatott eredményes játékával megelőzte a Puskás Akadémiát a táblázaton. A Loki a negyedik 40 ponttal, a vendégek az ötödikek, 37 ponttal. Érdekes, hogy a hajdúsági csapat október 27. óta nem játszott otthon „ikszet” a bajnokságban, ellenben a Puskás Akadémia legutóbbi 23 idegenbeli bajnokijából 15 döntetlent hozott.

KECSKEMÉTI TE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Széktői Stadion, 14.30)

A KTE egyre inkább a második hely várományosa, sőt az ősz eleje óta nem volt ilyen kis ponttávolságra az első helytől, mint most, hat pont a hátránya a Ferencvárossal szemben. Pályaválasztóként kitűnő a mérlege, noha a legutóbbi alkalommal elveszítette hazai veretlenségét. A teljes mezőnyből a legtöbb döntetlent játszotta, ugyanakkor a legkevesebb veresége van. A ZTE csak egyszer győzött az elmúlt hetekben az OTP Bank Ligában, de a listavezető Ferencváros ellen. Idegenben idén még nem szerzett pontot, de Újpesten már két gólig jutott.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–VASAS FC
(Szombat, Városi Stadion, 17.00)

Mind a két csapat számára nagyon fontos lenne pontokat szerezni. A Vasas számára szinte az utolsó esélyt kínálja ez a találkozó, hogy megkapaszkodjon az élvonalban, hét fordulóval a zárás előtt tíz pont a hátránya a legrosszabb még bennmaradó helyen álló MOL Fehérvárral szemben. A piros-kékek a legutóbbi öt bajnoki meccsüket elveszítették. A Mezőkövesdnek nagyon jól jött a kecskeméti bravúr, az ott szerzett három pont, de csak négy pont az előnye a tizenegyedik helyen álló Honvéddal szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóján nyeretlen maradt.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

A legutóbbi öt fordulóban csak a Vasas szerzett kevesebb pontot a Ferencvárosnál, a listavezető a legutóbbi négy alkalommal összesen kilenc pontot veszített bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában. Pályaválasztóként ugyanis a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén egy vereség mellett háromszor döntetlent játszott. Maradva a legutóbbi öt fordulónál: a Honvéd hét (!) ponttal többet szerzett, mint a Ferencváros, de idegenben október 22. óta csak a Vasas ellen nyert.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Várkerti Stadion, 15.30)

A Kisvárda hetek óta nyeretlen, november 5. óta csupán egyszer, februárban, az Újpest ellen győzött az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként két vereség után legutóbb döntetlenre végzett a Puskás Akadémiával. A MOL Fehérvár Bartosz Grzelak érkezése, immár három forduló óta veretlen, ez egy győzelmet és két döntetlent jelent. Idegenben a legutóbbi, Ferencváros elleni 2–2 lezárt egy öt mérkőzésből és csupa 2–1-es vereségekből álló sorozatot. Október 2. óta egyetlen mérkőzés (Honvéd–Fehérvár 0–1) kivétel minden idegenbeli bajnokiján két gólt kapott.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

A Paks a legjobb formában lévő csapat, a legutóbbi hat mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Idegenben a legutóbbi három alkalommal győzött. A mostani bajnoki idényben minden budapesti bajnoki mérkőzésén legalább két gólt szerzett, a fővárosban csak egyszer, ősszel, a Ferencvárostól kapott ki, 3–2-re. Az Újpest a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer kapott ki (de akkor nagyon, Felcsúton), pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnokiján, négy győzelemmel és egy döntetlennel, 13 pontot gyűjtött. A két csapat legutóbbi három tétmérkőzését kivétel nélkül a Paks nyerte, mindig három gólt szerezve. Egymás elleni legutóbbi hét tétmérkőzésükön mindig legalább három gól született.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS