Jet-Sol Liga: Győzött és bajnok a Fradi

2019. június. 02., 15:48   |    

Jet-Sol Liga: Győzött és bajnok a Fradi

Az első félidő kevés helyzetet hozott, de a hajrában Fenyvesi Evelin megszerezte a vezetést a Ferencváros számára. A második játékrészben a Fradi még kétszer eredményes volt, így 3-0-s győzelem után az FTC-Telekom ünnepelhetett bajnoki címet.

Az első mérkőzés sikere (2–1-es Fradi győzelem) után nyugodtabban várhatta a bajnoki döntő visszavágóját az FTC-Telekom csapata. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Jet-Sol Liga első helyéért és a nemzetközi kupaindulásért szállt harcba az MTK és a Ferencváros. A női NB I-es  bajnokság döntője két győztes mérkőzésig tart, tehát a vasárnapi Fradi-győzelem azt jelenti, a zöld-fehérek lettek a 2018/19-es kiírás legjobbjai.

Fradi-győzelem a bajnoki döntő első felvonásában

Fradi-győzelem a bajnoki döntő első felvonásában

Az 1-1-es első félidei állást követően Allegra Poljak döntötte el a Ferencváros-MTK találkozót, a Jet-Sol Liga bajnoki döntőjének első mérkőzését.

Tovább

Az MTK-nál bekerült a kezdőbe Demeter Réka, illetve a még csak 15 éves, utánpótlás-válogatott Pápai Emőke. Az előző mérkőzéshez képest kapusposzton is változtatott Cseh András, ezúttal Varga Luca kapott lehetőséget.

A Fradinál a sérült Kocsán Petra nem léphetett pályára, bekerült viszont a kezdőbe Diószegi Fanni és Rőhberg Zsanett is.

Az MTK az első találkozóhoz képest harciasabban kezdte a mérkőzést, kockáztatnia kellett, hiszen a kék-fehéreknek mindenképpen győzelemre lett volna szükségük, hogy egy harmadik mérkőzésen legyen esélyük a címvédésre.

A találkozó egyenlő felek küzdelmével kezdődött, mindkét csapat igyekezett helyzeteket kialakítani, de komoly veszélyben nem forogtak a kapuk, egyedül Allegra Poljak találta el egyszer a kapufát. A játék így folytatódott a félidő hajrájáig. Akkor, a 40. percben Pápai Emőke előtt adódott lehetőség: Csányi Diána középre ívelt labdáját fejelte kapura, de Samu Anna résen volt és  hárította a próbálkozást.  

A 43. percben Fenyvesi Evelin szólózott: több védőt is kicselezve egyedül jutott el a kapuig és lőtt – Varga Luca ekkor még védett, de a kipattanóra lecsapott a Fradi középpályása és megszerezte csapatának a vezetést (0–1)!

A DVTK-é a bronz

Miután a Diósgyőri VTK és a Haladás-Viktória is győzni tudott hazai pályán, a bronzcsapata harmadik mérkőzésen dőlt el – méghozzá a miskolciak javára. A találkozó egyetlen gólját Bianca Sandu szerezte a 33. percben. 

A második játékrészre beállt Pusztai Sára is a Ferencváros csapatába, aki június 16-án, a női labdarúgás napján első alkalommal lesz tagja női A-válogatottunk keretének.

Nagy Lilla az 59. percben távolról akart átívelni a kint álló kapus fölött, de labdája a felső lécről kifelé pattant. A 62. percben Csiki Anna végezhetett el szabadrúgást, ami után nem tudott felszabadítani az MTK, a labdára Pusztai Sára csapott le és közvetlen közelről a kapuba lőtt (0–2).

A 67. percben szöglethez jutottak a zöld-fehérek, amit szintén Csiki Anna végzett el: a középre kanyarodó labdát Csigi Eszter a kapuba fejelte (0–3).

Mindkét csapatban számítottak a fiatalokra is: Pusztai Sára után Nagy Virág is beállt, akik az U19-es válogatottban is csapattársak. Az MTK-nál Czellér Dorottya érkezett, a 2002-es születésű labdarúgó az U17-es válogatottat erősíti.

A hajrára kapust cserélt a Ferencváros: a szezon végén visszavonuló Németh Júlia is kapott néhány percet csapata győztes bajnoki döntőjében.

– Visszaszereztük a bajnoki trófeát és azt gondolom, nagyon jó helyre került. Ez a közösség rengeteget tett a győzelemért, gratulálok mindenkinek, aki részt vett benne. Rengeteg munka van mögöttünk, de se többet, se kevesebbet nem dolgoztunk, mint a korábbi években. Most mindenki együtt húzta a Fradi szekerét. Nagyszerű eredmény ez a bajnoki győzelem – nyilatkozta a lefújást követően Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője. 

– A gólokon kívül az hiányzott a sikerhez, hogy jobban futballozzunk. De minden csapat úgy játszik, ahogy engedik neki. Gratulálok a Fradinak, az egész szezon alatt kilógott a bajnokságból. Az arany és az ezüst is megfelelő helyre került, nekünk a második hely a realitás, a Ferencváros most jobb csapat. Jövőre megpróbálunk ezen változtatni – fogalmazott Cseh András, az MTK mestere. 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS