Kecskeméten vágna vissza az Újpestnek a Vasas

2016. november. 04., 12:01   |    

Kecskeméten vágna vissza az Újpestnek a Vasas

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 2016–2017-es idénye. A 15. forduló slágere a kecskeméti Újpest–Vasas összecsapás.

SWIETELSKY-HALADÁS–MTK BUDAPEST
(Sopron, 15.30)

A Haladás a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, ugyanakkor pályaválasztóként, Sopronban az elmúlt öt bajnoki meccséből négyet megnyert, csak a Gyirmóttól kapott ki, nagy meglepetésre. A kék-fehérek 2016-ban még nem győztek vendégként bajnoki mérkőzésen, az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében vendégként hét mérkőzésből ötön nem tudtak gólt szerezni. A Haladás ellen 2015 augusztusában, még Szombathelyen játszott legutóbb vendégként, akkor 2-2-re végzett. A vasi legénység 2012. szeptember 21. óta nyeretlen pályaválasztóként az MTK ellen.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Debrecen, 15.30)

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén a debreceniek győztek idegenben, e találkozó egyike volt annak a kettőnek, amelyen Herczeg András irányította a Lokit. Azóta sok minden történt egy teljes kör alatt, a Mezőkövesd megelőzte riválisát. Pintér Attila együttese a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, ebben a szakaszban a mezőny legjobban teljesítő alakulata. Idegenben ugyanakkor csupán kétszer tudott nyerni az idényben, előbb az MTK ellen Dunaújvárosban, majd legutóbb Gyirmóton. A DVSC-Teva a csapat elmúlt egy évtizedéhez képest szerény hazai mérleggel (2-2-3) rendelkezik, a legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített a Nagyerdőben.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



VIDEOTON FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Felcsút, 15.30)

A Videoton FC a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a listavezető Vasas otthonában, de ennél is fontosabb, hogy a hazai mérlege kiváló az utóbbi három hónapban. Augusztus eleje óta minden bajnoki meccsét megnyerte Felcsúton, a Ferencváros elleni 1-1 kivételével. A Gyírmótot idegenben 4-0-ra győzte le. Az újonc a kiváló és veretlen sorozata után a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. Vendégként legutóbb 1-0-ra kikapott az új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ugyanakkor szembetűnő, hogy augusztus 13. óta a kilenc bajnoki mérkőzéséből csak egyen (legutóbb, otthon, a DVSC-Teva ellen) kapott egynél több gólt.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Groupama Aréna, 15.30)

A Ferencváros a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén kilenc gólt szerzett (egyaránt hármat mindegyiken), s ez hét pont begyűjtéséhez volt elég. A Vasastól kikapott, az Újpesttel és a Mezőkövesddel döntetlent játszott a Groupama Arénában, vidéki csapattól története során még nem szenvedett bajnoki vereséget az új stadionban. A Paks 2014. november elsején tudott legutóbb pontot szerezni a Ferencváros ellen a fővárosban. A tolnai zöld-fehérek idegenben eddig egy bravúrra voltak képesek az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében, győztek Mezőkövesden. Ezen és egy debreceni döntetlenen kívül minden idegenbeli meccsüket elveszítették.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



BP. HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK
(Bozsik Stadion, 15.30)

A kispestiek a legutóbbi fordulóban otthon legyőzték a Haladást, s ezzel előreugrottak a negyedik helyre. A csapat a Bozsik Stadionban 3-2-2-es mérlegnél tart, augusztus eleje óta csak a Videotontól kapott ki. A Diósgyőr az elmúlt három fordulóban javított az első két mérkőzést követő pocsék mérlegén, az előbb két találkozón négy pontot gyűjtött, majd nagy csatában kapott csak ki a Ferencvárostól. Idegenben öt elveszített mérkőzés után legutóbb 4-4-re végzett az Újpesttel. Egyetlen pozitívum: idegenben csak a Videoton FC szerzett több gólt a diósgyőrieknél. Igaz, nincs olyan alakulat, amelyik többet kapott volna.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:



ÚJPEST FC–VASAS FC
(Kecskemét, Széktói Stadion, 18.00)

A lila-fehérek Kecskeméten fogadják a listavezetőt, amelyet korábban a Fáy utcában már legyőztek ősszel. Nebojsa Vignjevics csapata a legutóbbi öt fordulóban csak döntetlent játszott, immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen. A Vasas a legutóbbi fordulóban „ikszelt” a Videoton FC-vel, négypontos előnnyel vezeti a tabellát a Ferencváros előtt. Idegenben legutóbb győzött Debrecenben, de előtte három találkozón csak egy pontot szerzett.

A két csapat 4. fordulóban lejátszott mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS