Keleti rangadó Diósgyőrben, budapesti derbi Újpesten

2023. szeptember. 22., 21:43   |    

Keleti rangadó Diósgyőrben, budapesti derbi Újpesten

A hétvégén a 7. forduló mérkőzéseit játsszák az OTP Bank Ligában. A forduló slágere a DVTK és a DVSC összecsapása lesz.

A 7. forduló a KTE és a Mezőkövesd összecsapásával kezdődik, a hazaiak 9 ponttal állnak a tabella középmezőnyében, míg a borsodi csapat az utolsó helyen szerénykedik, egyedüliként nem nyert még meccset az OTP Bank Liga-idényben. Kuttor Attila együttese ráadásul a három hetesre nyúlt bajnoki szünetben sem gazdagodott sikerélménnyel, a MOL Magyar Kupában ugyanis kikapott Ajkán, és búcsúzott a sorozattól.

A Diósgyőr és a DVSC szombati keleti derbije akkor is kiemelt érdeklődésre tart számot, ha a csapatok éppen nem szerepelnek jól a bajnokságban, most viszont minden adott a remek rangadóhoz: a DVSC az első, a DVTK az ötödik helyen áll a tabellán, de ha a házigazda diósgyőriek nyernek, megelőzhetik a Lokit. A DVSC idegenben még hibátlan, de a teljes igazság az, hogy a debreceniek  az eddigi öt bajnokijukat kivétel nélkül hazai pályán játszották le, ez lesz az első idegenbeli meccsük. Az újonc DVTK saját közönsége előtt nyert is, döntetlenezett is, és vereséggel is zárt már.

A harmadik Puskás Akadémia és a nyolcadik Paks között mindössze három pont a különbség a tabellán, így ha a tolnaiak elhoznák a három pontot Felcsútról, utolérnék ellenfelüket. Bognár György csapata az utóbbi években többször is okozott már kellemetlen perceket a Puskás Akadémiának.

Az Újpest és az MTK rangadója több szempontból is rangadó, egyrészt azért, mert a két fővárosi csapatnak immár évszázados közös története van, másrészt mert mindketten jól kezdték az idényt. Az MTK az előző három bajnokiján nem vesztett pontot, és jelenleg a második a tabellán, míg a házigazdák két győztes bajnokival a hátuk mögött a negyedik helyet foglalják el.

Vasárnap két gyengélkedő csapat, a Fehérvár FC és a ZTE találkozik egymással, mindketten egy-egy győzelmet szereztek eddig, és jóval az elvárások alatt teljesítettek. A forduló utolsó összecsapásán a Ferencváros a Kisvárdát fogadja. A zöld-fehérek magabiztos Konferencia-liga-siker után, magabiztosan várják az összecsapást, míg a várdaiak az előző öt bajnokijukon összesen csak egy pontot szereztek. Mindkét oldalon debütáló edző irányít: Dejan Sztankovics és Mátyus János is első alkalommal ül bajnoki meccsen csapata kispadján.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS