Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

2021. július. 13., 22:05   |    

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros
Fotó: MTI

A Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában a Ferencváros a hazai pályán elért 3-0-s győzelem után idegenben 3-1-re nyert a KF Prishtina otthonában, így 6-1-es összesítéssel jutott a következő körbe.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta, hogy a legerősebb összeállításában küldi pályára csapatát, mert a kényelmes előny ellenére is maximálisan komolyan veszi a visszavágót. Jobban kezdtek a hazaiak, akik az első öt percben egy gólszerzési lehetőségig, sőt egy les miatt érvénytelenített gólig is eljutottak. Egy ideig a folytatásban ugyancsak támadásban maradt a koszovói bajnok, az FTC-nek először a 22. percben volt helyzete, és ezt követően átvette az irányítást, több ígéretes lehetőséget is kidolgozott, az első félidő mégis gól nélkül ért véget. A szünet után Tokmac Nguen hozta remek helyzetbe Myrto Uzunit, aki a 49. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az FC Prishtina csakhamar kapufáig jutott, majd a 67. percben a csereként beállt Mendurim Hoti révén, egy szöglet után sikerült egyenlítenie. Bő tíz perccel a vége előtt Uzuni lendületes akciója végződött góllal, az Eldar Civictől visszakapott labdát közelről pörgette a hálóba. A végeredmény Uzuni harmadik találatával alakult ki: Nguen lövését Ardit Nika kapus éppen a vendégek albán légiósa elé ütötte, aki éles szögből volt eredményes, így alakult ki az 1-3-as végeredmény. 

A következő fordulóban a litván bajnok Zalgiris lesz az FTC ellenfele.

BL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FC Prishtina (koszovói)-Ferencvárosi TC 1-3 (0-0)
FC Prishtina: Nika - B. Krasniqi, Zyba (Hoti, 52.), Bekteshi, Mici - Lilaj (Bardhoku, 64.), Boshnjaku, E. Krasniqi - Mankenda, John (Shabani, 60.), Kryeziu
Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic - Somália (Vécsei, 69.), Haratin  - Uzuni (Redzic, 89.), Nguen (Baturina, 89.), Mak (Zubkov, 61.) - R. Mmaee (Sigér, 70.)
Gólszerzők: Hoti (67.), illetve Uzuni (49., 80., 86.)
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS