Kihasználta kedvező sorsolását a Honvéd

2019. május. 23., 10:54   |    

Kihasználta kedvező sorsolását a Honvéd

Kihasználta a sorsolás adta nagyszerű lehetőségét a Bp. Honvéd, amely úgy jutott be a Magyar Kupa 2018–2019-es kiírásának döntőjébe, hogy kizárólag alacsonyabb osztályú csapatokkal találkozott a döntőig vezető úton.

A Honvéd tíz éve szerepelt legutóbb MK-döntőben, mostani játékosai közül senki sem volt annak részese. Ugyanakkor már többen is játszottak korábban MK-fináléban, így Kálnoki Kis Dávid 2012-ben az MTK-val, aki tavaly nem játszó tartalék volt az Újpest a Puskás Akadémia elleni győztes kupadöntőjében. Tischler Patrik, ugyancsak lila-fehérben, játszott a 2018-as kupadöntőben. Ő ellenben a 2012-es döntőben volt nem játszó tartalék. Djordje Kamber 2013-ban az ETO-val vétette el a duplázás lehetőségét, miután kikapott a DVSC-től a kupafináléban. Batik Bence 2015-ben éppen a Videoton (ma már MOL Vidi) ellen nyert kupadöntőt a Ferencváros tagjaként.

Supka Attila huszonhét játékost szerepeltetett a döntőig vezető úton, érdekes, hogy Gróf Dávid eddig egyetlen percet sem védett, mindvégig Horváth András helyettesítette. A korábban az MTK-ban és a Vasasban is szereplő kapus az egyetlen, aki nem hiányzott egyetlen meccsről sem. Nyolc találkozón játszott Tischler Patrik, Ivan Lovrić és Májer Milán is. A vezetőedző, különösen az őszi mérkőzéseken, gyakran adott játéklehetőséget az OTP Bank Ligában kevesebb szerephez jutó futballistáinak, ez magyarázza, hogy az előző félévben a válogatottban is debütáló Amerikába szerződése előtt az őszt a Honvédban töltő Baráth Botond egyetlen kupameccsen sem játszott.

Supka Attila együttese a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztályban szereplő Bőny SE ellen kezdte a sorozatot, s nagyon könnyed játékkal, már a nyolcadik percben kétgólos előnybe kerülve, 6-0-ra győzött.

A következő ellenfél, a Jászberényi FC már jelentősebb játékerőt képviselt, az NB III Keleti csoportjának élcsapatai közé tartozott a mostani szezonban. A kecskeméti Széktói Stadionban jól indult a kispestiek szempontjából a mérkőzés, David Ngog már az ötödik percben vezetést szerzett, ám a várt folytatás elmaradt – a továbbjutás ellenben nem. Érdekes, hogy az ellenfél kapuját egy korábban a Honvéd színeiben az élvonalban is szereplő hálóőr, Miski Zoltán védte, kitűnően.


Sokkal fölényesebben verte a Honvéd december elején az ugyancsak az NB III Keleti csoportjában szereplő Termálfürdő Tiszaújváros gárdáját. (Noha az első félidőben nem esett gól.) Tischler Patrik, Ivan Lovrić, Banó-Szabó Bence és Májer Milán lőtték a gólokat.

A következő körtől már csakis a Merkantil Bank Ligában szereplő riválisokkal kellett páros mérkőzést vívni. Elsőként a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE együttesével, amelynek edzője, Szabó István történetesen az egyik Honvéd-játékos, Banó-Szabó Bence édesapja. Supka Attila legénysége Anis Bel Hatira góljával 1-0-ra nyert vendégként is, így nyugodtan várhatta a visszavágót. Talán túlságosan is nyugodtan várta, mert a végén kapaszkodnia kellett a továbbjutásért. Danilo ugyan növelte az előnyt összesítésben, de a vendégek Szabó Dávid találata ugyan egyetlen gólra voltak már csak a bravúrtól. Ez volt egyébként az első gól, amelyet a Honvéd kapott a sorozatban.

A következő NB II-es csapathoz, a Budaörshöz Tatabányára utazott vendégségbe Supka Attila együttese. Egy újabb olyan ellenfélhez, amelynek kapuját korábbi Honvéd-kapus (Kemenes Szabolcs) védte. A Budaörs jól kezdett, Fejős Ádám révén megszerezte a vezetést is, de a második félidőben David Ngog duplájával fordított. A Liverpoolt is megjárt francia-kameruni csatár a mostani sorozatban a Honvéd házi gólkirálya, mégpedig elsősorban a Budaörs elleni két mérkőzésnek tulajdoníthatóan. Az első meccsen elért két találat után a visszavágón mesterhármast ért el. Holender Filip szerzett még gólt, a Honvéd 4-0 után kicsit kiengedett, s ezért „csak” 4-2-re nyerte meg a második mérkőzést.

A legjobb négy közé a három 2019–2020-as magyar Európa-liga-induló és a Soroksár SC jutott. A Honvéd kapta meg az NB II-es sárga-feketéket, akik nagyon jól tartották magukat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, mivel csak 2-1-re kaptak ki, nem voltak reménytelen helyzetben a visszavágó előtt. Ráadásul Holender Filip és Gyömbér Gábor egy-egy gólja után Kálnoki Kis Dávid csak a 87. percben szerezte meg a Honvéd győztes gólját. A visszavágó eredménye már simább mérkőzést sejtet (3-0 a Honvédnak, idegenben), de Anis Bel Hatira gyors gólja után még a 89. percben is 1-0 volt az állás. Az utolsó percekben aztán Danilo és Tischler Patrik valóban fölényessé tette a sikert.

Szurkolói információk a 78. Magyar Kupa-döntőre

Szurkolói információk a 78. Magyar Kupa-döntőre

A Bp. Honvéd először néz szembe NB I-es ellenféllel az MK 2018/19-es kiírásában - a döntőig elkerülte az élvonalbeli kihívókat. A MOL Vidi FC a Ferencvárost és a DVSC-t is búcsúztatta a sorozatból. A találkozóra már 2500 forinttól válthatók jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Tovább




Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS