Kilencet lőtt a Paks, Fradi-siker Fehérváron, a Honvéd az egyedüli hazai pontszerző

2021. április. 25., 22:08   |    

Kilencet lőtt a Paks, Fradi-siker Fehérváron, a Honvéd az egyedüli hazai pontszerző

A Paks hátrányból fordítva 9-2-re nyert az élvonaltól már biztosan búcsúzó Budafok otthonában az OTP Bank Liga 31. fordulójában, a gólkirályi cím várományosa, Hahn János mesterhármast szerzett. a Ferencváros győzött Fehérváron, míg a Bp Honvéd kétszer egyenlített a Mezőkövesd ellen, és így döntetlenre hozta a találkozót. A kövesdiek ezzel bennmaradtak, a kispestiek még küzdenek a kiesés elkerüléséért.

Budafoki MTE-Paksi FC 2-9 (2-4)
Gólszerzők: Medgyes (15.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp (26.), Hahn (38., 55., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.)
Budafok: Póser - Huszti A. (Fekete M., 64.), Nikolic, Jagodics, Medgyes - Micsinai (Kulcsár K., a szünetben), Oláh - Takács R. (Lőrinczy, 70.), Csonka (Soltész, 64.), Szabó M. (Skribek, 70.) - Kovács D.
Paks: Hegedűs - Lorentz, Böde (Szélpál, 70.), Tamás O., Szabó J. - Papp, Bognár I. (Szakály D., 76.), Balogh B. (Haraszti, 70.) - Hahn, Ádám (Sajbán, 56.), Nagy R. (Szabó B., 56.)
 
Az egymás elleni eddigi meccseikhez hasonlóan ezúttal is bátran esett egymásnak a két csapat, ennek eredményeként alig telt el 17 perc, máris 1-1 állt az eredményjelzőn: Medgyes góljára Nagy Richárd válaszolt. Közös volt a két találatban a védelmek teljes asszisztálása. A 26. percben Papp bal felső sarokba küldött bombájával már fordított a vendégcsapat, amely a folytatásban átvette az irányítást, és Hahn révén a 38. percben növelte előnyét. A különbség a 43. percben egygólosra olvadt, gyorsan elvégzett szabadrúgás végén Takács Ronald használta ki, hogy a paksiak figyelmetlenek voltak, de Ádám találatával kétgólos előnnyel vonult pihenőre a Paks. A szünetben sem tudta rendezni sorait a Budafok, a vendégek pedig újabb gólokkal büntették a hazaiakat: három percen belül Hahn, majd korábbi kapufáját követően Bognár István is betalált Póser kapujába. A széteső Budafokkal ellentétben a Paksnak jóformán minden bejött, a felek között osztálykülönbség volt, a játék képe edzőmeccsekét idézte. A vendégcsapat a lefújásig nem állt le, és végül kilenc gólig jutott. A góllövőlistán vezető Hahn János triplázott, így már 22 találatnál jár. A Budafok immár nyolc forduló óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken hetedszer szenvedett vereséget. A magyar élvonalban ezt megelőzően a 2000. július 29-én játszott Újpest-Debrecen 8-3-as találkozón esett ennyi gól, míg 1999. október 2-án a Dunaferr 9-0-ra verte a Szegedet, azonban a Tisza-partiak később visszaléptek, így ezt az eredményt a magyar szövetség később törölte. Kilenc gólt hivatalosan 1996. november 23-án a Csepel szerzett legutóbb, amikor 9-1-re győzött a Békéscsaba ellen. A mostaninál több találat 1955. január 9-én esett, amikor a Bp. Vörös Lobogó-Bp. Honvéd összecsapáson a vendégek 9-7-re diadalmaskodtak 25 ezer néző előtt az Üllői úton. Azon a meccsen Hidegkuti Nándor és Puskás Ferenc négy-négy, Kocsis Sándor három, Sándor Károly és Tichy Lajos két-két gólt szerzett.

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Nikolics (82.), illetve Zubkov (36., 54.)
Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Dárdai (Bamgboye 57.), Nego, Rúben Pinto (Alef 79.), Petrjak - Zivzivadze (Houri 70.), Nikolic
FTC: Bogdán - Botka, Mmaee, Dvali - Wingo, Somália, Laidouni (Vécsei 78.), Heister - Zubkov (Baturina 70.), Isael (Gera D. 70.), Mak (Tokmac 70.)

A forduló rangadóján nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában mezőnyjáték folyt enyhe hazai labdabirtoklási fölénnyel. A tartalékos felállásban kezdő Ferencváros elvétve jutott el a fehérvári tizenhatos környékére, a házigazdák többször, de az akciókat jobbára távoli, pontatlan lövésekkel zárták. A bajnok a 36. percben szerezte meg a vezetést, Olekszandr Zubkov az ötösön belül megszerezte a labdát a bizonytalankodó kapustól, Kovács Dánieltől, majd az üres kapuba gurított. Fordulást követően növelte előnyét a Fradi, egy kiugratást követően ismét Zubkov volt eredményes. Ezt követően próbálkozott a Fehérvár, de sok hibával és kevés meggyőződéssel támadott. Így komoly helyzetet sem tudott kialakítani a vendégkapu előtt, egészen a 82. percig, amikor talán az első formás hazai akció futott a pályán, amelynek végén Nikolics Nemanja szépített, beállítva ezzel a végeredményt.

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Batik (52.), Balogh N. (89.), illetve Cseri (16.), Jurina (83.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Aliji (Traore, 87.) - Kamber - Nagy D., Gazdag, Hidi (Kesztyűs, 68.), Bőle (László, 81.) - Eppel (Balogh N., 68.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Szeles, Katanec, Vajda - Nagy D., Martic (Karnyicki, 58.), Cseri (Chrien, 58.), Besirovic (Vojtus, 74.) - Vutov (Rui Pedro, 58.), Jurina

Az első perctől a bennmaradásért küzdő Honvéd irányította a játékot, de nem diktált túl nagy tempót, így komoly lehetőséget sem tudott kialakítani a szervezetten futballozó Mezőkövesd ellen. A vendégek viszont első helyzetüket gólra váltották Cseri révén, miután egy bal oldali beadást Tujvel középre paskolt ki. Hátrányban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a kispestiek, de akcióból továbbra sem sikerült veszélyeztetniük. Ellenben pontrúgások után rendre remek helyzetből fejelhettek, azonban ezek a próbálkozások minden alkalommal célt tévesztettek, így a szünetig maradt a minimális vendégelőny. A folytatást még nagyobb lendülettel kezdte a kiesés réme által fenyegetett fővárosi csapat, amelynek törekvéseit hamar siker koronázta, mivel Batik fejesével egyenlített. Az egy pont érezhetően ugyanúgy kevés volt a Honvédnak, így továbbra is támadólag lépett fel, a nagy akarásba viszont sok hiba csúszott, emiatt inkább kapkodó volt a játék, ennek ellenére Szappanosnak akadt dolga Bőle távoli kísérleténél és Eppel fejesénél. Az idő múlásával egyre jobban kinyílt a Honvéd, ami a Mezőkövesdnek is lehetőséget teremtett gyors ellentámadásokra, egy ilyenből pedig ismét vezetést szerzett a hajrában. A Mezőkövesd viszont nem tudta megőrizni az előnyét a lefújásig, mert a Honvéd egy szögletet követően ismét egyenlített. A pontosztozkodásnak egyértelműen a Mezőkövesd örülhetett, mivel azzal matematikailag is megőrizte NB I-es tagságát, míg a kispestiek három egymást követő nyeretlen bajnokijukkal már csak két ponttal előzik meg a kieső helyen álló Diósgyőrt.

Tabella

OTP Bank Liga NB I. 32. forduló

Sorsolás
05-11
2024. 05. 11.
Szusza Ferenc Stadion
05-11
2024. 05. 11.
DVTK Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Debreceni Nagyerdei Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Új Hidegkuti Nándor Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Kisvárdai Várkerti Stadion
05-11
2024. 05. 11.
ZTE Aréna


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS