Magyar Kupa: a Fradi-Honvéd lesz a 9. forduló slágere

2016. december. 02., 08:03   |    

Magyar Kupa: a Fradi-Honvéd lesz a 9. forduló slágere

Péntek reggel kisorsolták a Magyar Kupa 9. fordulójának, vagyis a sorozat nyolcaddöntőjének a párosítását.

A 8. fordulóban - a korábban búcsúzó Paks és a DVSC után - további három OTP Bank Liga-csapat számára fejeződött be a Magyar Kupa-menetelés, az MTK, a Videoton FC és a Haladás már nem lesz ott a sorozat nyolcaddöntőjében. Lesznek helyettük alacsonyabb osztályú résztvevők: az NB III-as együttesek közül az utóbbi két élvonalbeli csapatot búcsúztató Budafok és az Érd mellett a Szentlőrinc várhatta a sorsolást, amelyen már nem volt kiemelés, minden résztvevőt azonos kalapból húztak ki.

A lebonyolításban is lesz egy váltás az eddigi fordulókhoz képest, innentől kezdve két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa (hivatalos játéknapok: 2017. február 11., március 1.).

A hét OTP Bank Liga-csapatból legalább kettő búcsúzik ebben a körben, a Ferencváros és a Honvéd, valamint a Mezőkövesd és a Gyirmót ugyanis összekerült a sorsoláson. Az is biztos, hogy legalább egy NB III-as csapat lesz a legjobb nyolc között, az Érd ugyanis a Budafok ellen játszik majd. Az NB I-es csapatok közül a DVTK a Cegléd, az Újpest a ZTE, a Vasas a Dorog ellen harcolhatja ki a negyeddöntőbe kerülést. A harmadik NB III-as gárda, a Szentlőrinc a Szolnokot kapta ellenfélként, míg a Csákvár-Sopron párharcban két másodosztályú együttes viaskodik a továbbjutásért.

A Magyar Kupa 9. fordulójának sorsolása:

Cegléd-DVTK
ZTE FC-Újpest FC
Dorog-Vasas
Szentlőrinc SE-Szolnok
Csákvár-Sopron
Ferencváros-Budapest Honvéd
Érd-Budafok
Mezőkövesd-Gyirmót

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS