Magyar Kupa: a Videoton FC az első döntős

2015. április. 28., 19:58   |    

Magyar Kupa: a Videoton FC az első döntős

A fehérváriak a Szusza Ferenc Stadionban is nyerni tudtak, így kettős győzelemmel jutottak a fináléba.

Jó iramú, színvonalas első félidőt hozott a találkozó, az első lehetőség az Újpest előtt adódott, de a kihagyott helyzet után a Videoton FC megszerezte a vezetést, a 22. percben Nikolics Nemanja vette észre, hogy Balajcza Szabolcs kissé kinn áll a kapujából, és 19 méterről a kapus fölött a hálóba tekert (0-1). A 39. percben Balogh bal oldali szabadrúgását követően Litauszki Róbert 7 méterről a bal alsó sarokba fejelt, visszahozva a reményt az Újpestnek (1-1).

A fordulás után is változatos volt a mérkőzés, az 58. percben a Vidi nagy lehetőséget szalasztott el, hogy bebiztosítsa döntőbe jutását: az Oliveira ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikilcs Nemanja elhibázta. A 71. percben Nikolics már nem hibázott, Trebotic bal oldali beadását követően fejelt 10 méterről a kapu bal oldalába (1-2).

Az Újpest becsülettel küzdött az egyenlítésért, de nem tudta megszerezni második gólját, sőt, a 87. percben egy gyors támadás végén a sorozat gólkirály-jelöltje, Feczesin Róbert tört egyedül kapura, elhúzta Balajcza Szabolcs mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt (1-3). És ezzel még nem volt vége, a 93. percben egy újabb mélységi indítás után alakult ki helyzet a hazai kapu előtt, ennek végén Oliveira került ziccerbe, és 16 méterről, külsővel a jobb alsó sarokba továbbított (1-4).

A Vidi kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol az ellenfele a Ferencváros vagy a Szolnok lesz. A szerdai elődöntő-visszavágót a fővárosi csapat kétgólos előnyben kezdi meg a Groupama Arénában.

Újpest FC - Videoton FC 1-4 (1-1)
G.: Litauszki a 39., ill. Nikolics a 22., Nikolics a 71., Feczesin a 87., Oliveira a 93. percben
Továbbjutott a Videoton FC 5-1-es összesítéssel


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS