Magyar Kupa: a Vidi, a Haladás és az MTK is búcsúzott

2016. november. 30., 14:57   |    

Magyar Kupa: a Vidi, a Haladás és az MTK is búcsúzott

Nagy meglepetéseket is hozott a Magyar Kupa 8. fordulójának szerdai játéknapja.

Dorogon a másodosztályú hazai csapat Bor Dávid 70. percben szerzett góljával került előnybe az MTK ellen, és miután a kék-fehérek a folytatásban sem tudták értékesíteni helyzeteiket, a hazaiak megnyerték a mérkőzést, és továbbjutottak.

A Videoton FC szűk félóra után került hátrányba Budafokon, Grúz Tamás szerzett vezetést a hazaiaknak. A szünetben a fehérváriak több cserét is végrehajtottak, s bár a 66. percben Bódi Ádám révén egyenlítettek, a 85. percben Kovács Dávid a házigazdák javára döntötte el a mérkőzést.

A Haladás izgalmas meccsen esett ki a harmadosztályú Érd ellen. A hazaiak az első félidő 13. percében Kelemen Patrik találatával vezetést szereztek, de a fordulás után Mészöly Géza csapata Sjoerd Ars találatával egyenlített, majd a holland csatár góljával megszerezte a vezetést is. Az Érd Csizmadia Zoltán góljával a rendes játékidő utolsó másodperceiben mentette döntetlenre a találkozót, az ekkor már emberhátrányban játszó vendégek ellen (a 67. percben a kapus Gyurján Mártont állították ki, miután utolsó emberként szabálytalankodott), majd a kétszer tizenöt perces hosszabbításban Kelemen révén a vezetést is megszerezte. Bár a Hali büntetőből egyenlített, a tizenegyespárbajban elbukott, és búcsúzott a sorozattól.

A délben kezdődött meccseknek volt azért élvonalbeli továbbjutója is, a DVTK magabiztosan nyert Putnokon, a Honvéd a Ménfőcsanakot verte 5-0-ra.

Magyar Kupa, 8. forduló, eredmények:

Dorogi FC (NB II)-MTK Budapest 1-0
Budafoki MTE (NB III)-Videoton FC 2-1
Putnok FC (NB III)-Diósgyőri VTK 1-4
Érdi VSE (NB III)-Swietelsky Haladás 3-3 - tizenegyesekkel 5-3
FC Hatvan (NB III)-Csákvár (NB II) 1-2
Bicskei TC (megyei I.)-Ceglédi VSE (NB II) 0-2
Kaposvári Rákóczi (NB III) - Swietelsky-Soproni VSE (NB II) 0-1
Balmazújváros (NB II)-ZTE FC (NB II) 1-2
Baktalórántháza VSE (megyei I.)-Szolnoki MÁV FC (NB II) 1-2
WHB Ménfőcsanak ESK (megyei I.)-Budapest Honvéd 0-5
Celldömölki VSE (megyei I.)-Szentlőrinc SE (NB III) 0-1

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS